eur:
385.53
usd:
354.18
bux:
68673.84
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes
Nyitókép: Jakab Péter/Facebook

A vitákról is megegyeznek az ellenzéki pártok

Támogatják minden választókerületben az induló jelöltek között a méltányos keretek között megtartott politikai vitákat

Az ellenzéki szövetség pártjai július 26. és október 10. között tartják meg a jövő évi parlamenti voksolás előválasztási jelölti vitáit. A hat érintett párt közös vitaszabályzatot alkot - közölte a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd.

Kiemelték, hogy az eltérő politikai vélemények nyílt, átlátható ütköztetése "a Magyar Köztársaság demokratikus működésének egyik legfontosabb garanciája". Éppen ezért az ellenzéki szövetség pártjai támogatják minden választókerületben az induló jelöltek között a méltányos keretek között megtartott politikai vitákat - írták.

Az ellenzéki pártok szerint az ilyen alkalmak betekintést nyújtanak a polgárok számára, láthatóvá teszik az eltérő álláspontokat és esélyt kínálnak a legjobb kompromisszum megtalálására.

Nagyon fontos, hogy az előválasztás olyan tisztességes legyen, mint amilyennek 2022-től az országot is remélik, mindenki egyforma esélyekkel induljon - közölték.

A szövetség tagjai arra kérik az előválasztáson induló összes jelöltet, hogy tartsa tiszteletben az igazságos, egyenlő esélyeket megteremteni kívánó szabályokat. Az ellenzéki szövetség is erre épül: egymás véleményének meghallgatására és a kompromisszumok keresésére - emelték ki, hozzátéve, szeretnék megmutatni, hogy milyen lesz a vitakultúra "a 2022 utáni Magyarországon".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×