eur:
397.24
usd:
357.75
bux:
74085.56
2024. október 1. kedd Malvin
Nyitókép: Facebook

Orbán Viktor reagált Karácsony Gergely "rossz viccére"

A Kormányinfón derült ki, mit mondott a kormányfő a főpolgármester őt a testi adottságai miatt minősítő szavaira.

Élénk belpolitikai vitát váltott ki Karácsony Gergely főpolgármesternek az a mondata, amely a The Economist című lapnak adott interjúban hangzott el: amikor azt vették számba, hogy mi a különbség Orbán Viktor miniszterelnök és közte, az ellenzéki előválasztáson immár miniszterelnök-jelöltként is induló politikus azt mondta, hogy "ő alacsony és kövér, én magas és vékony vagyok".

Karácsony Gergely utána egy Facebook-posztban kért elnézést, és azt állította, hogy "rossz vicc volt".

Csütörtökön a Kormányinfón Gulyás Gergelytől azt is kérdezték, hogyan reagált Orbán Viktor Karácsony Gergely nyilatkozatára. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint Orbán Viktor annyit mondott, hogy

"a főpolgármester úr éppen igazat mondott, és rögtön elnézést is kért érte".

A kormányfő másképp nem kommentálta ezt – tette hozzá Gulyás Gergely.

A The Economist-interjú nemcsak Karácsony Gergely mondata miatt került a középpontba, mert ennek kapcsán derült ki, hogy a főpolgármester nem beszél angolul. Azóta el is ismerte, hogy nem jó az angolja, a megfogalmazása szerint "hiperpasszív". Az is vitatéma, hogy nyelvvizsga nélkül hogyan kaphatott diplomát, illetve hogy miként oktathatott egyetemi adjunktusként.

Címlapról ajánljuk
Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Aki államtitkári pozíciót tölt be, az ne kezdjen el értelmiségi módon viselkedni és okoskodni, mert hibát követ el, vagy ha nem is követ el hibát, de megkeresik benne azt a lehetőséget, hogy ellene fordítsák azt, amit mondott – mondta Kövér László, az Országgyűlés és a Fidesz országos választmányának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt a költségvetés elfogadásának várható időpontjáról, a leendő jegybank elnök személyéről, az amerikai elnökválasztásról és az Európai Unió és Magyarország jövőbeni kapcsolatáról is.

"Libanon az ország történetének egyik legveszélyesebb szakaszába ért"

Heves összecsapások folynak az izraeli hadsereg egyik hadosztálya és a Hezbollah között Dél-Libanonban. Megszólalt az országába való izraeli behatolásról Nadzsib Mikati kormányfő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×