eur:
385.48
usd:
354.75
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia
Egészségügyi dolgozó előkészíti a koronavírus (SARS-CoV-2) elleni vakcinát, mielőtt beadná egy önkéntentesnek egy moszkvai kórházban 2020. szeptember 17-én. Az új vakcinát Szputnyik V néven regisztrálták és most kezdik a tömeges tesztelést.
Nyitókép: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

A tartozóknak is jár a védőoltás

Fontos kérdést tisztázott az Emmi.

A Covid-19-vírus elleni védőoltást ingyen biztosítja a kormány azok számára, akik igénylik, így ebben az esetben nincs jelentősége annak, hogyha valakinek érvénytelenítették a taj-számát járuléktartozás miatt – tudta meg az ATV Híradója az Emberi Erőforrások Minisztériumától.

A tárca azt is közölte, hogy a biztosítási rendszerből kiesők is kapnak védőoltást. „A járvány kezelése állami feladat, így az ezzel kapcsolatos költségeket az állam biztosítja” – fogalmaz az Emmi.

A fentiek előzménye, hogy február 12-től, ha valaki egészségügyi szolgáltatási járulékból hathavi tartozást halmoz fel, akkor érvénytelenné válik a társadalombiztosítási azonosító jele, vagyis a tajszáma. Vagyis nem ingyenes számára az egészségügyi ellátás.

Az idén havi nyolcezer forint a hozzájárulás összege. Jelenleg több mint hetvenezer ember tartozik legalább hathavi összeggel,

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Ajatollah: “szerencsétlen baleset” az iráni elnök halála - vannak, akik örülnek most
Tudósítónktól

Ajatollah: “szerencsétlen baleset” az iráni elnök halála - vannak, akik örülnek most

Hétfő délelőttre az iráni vezetés megerősítette, hogy valóban életét vesztette egy helikopter-katasztrófában az ország elnöke és miniszterelnöke. Bár azonnal találgatások indultak meg az idegenkezűségről, Irán legfőbb vallási vezetője „szerencsétlen balesetnek” nevezte a történteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×