eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b2) járványügyi szakemberekkel egyeztet, mellette Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter (b) és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter (b3) a Karmelita kolostorban 2020. december 3-án. A megbeszélésen részt vett Merkely Béla, a Semmelweis Egyetemen rektora (j2), Szócska Miklós, a Semmelweis Egyetem egészségügyi közszolgálati karának dékánja (j), Röst Gergely, a Szegedi Tudományegyetem járványtannal foglalkozó matematikusa (b3) és Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa (b4).
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor elárulta, mikor döntenek az ünnepi korlátozásokról – videó

Járványügyi szakemberekkel egyeztetett a miniszterelnök, mert megalapozott döntést akar a kormány hozni.

"December 11-én lejárnak a korlátozó intézkedéseink. Legkésőbb hétfőn reggel, az operatív törzs ülésén döntéseket szeretnénk hozni" – mondta Orbán Viktor a Facebook-ra feltöltött videójában, amelynek az elején azt látni, hogy Merkely Bélával, a Semmelweis Egyetem rektorával, Szlávik Jánossal, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetőjével és Röst Gergellyel, a a Szegedi Tudományegyetem matematikusával tárgyal.

A miniszterelnök jelezte, hogy a karácsony és az újév kereteiről is döntést kell hozni, és ennek megalapozása érdekében hallgatta meg azoknak a járványügyi szakembereknek a véleményét, akik eddig is segítették a munkáját.

"A konzultációkat megindítottuk, holnap és holnapután folytatni fogom őket. Hétfőn döntések várhatók" – üzente Orbán Viktor.

A november eleji szigorítások után egyelőre csak azt sikerült elérni, hogy a járvány terjedési üteme nem gyorsul, de szerdán is több mint 6300-an fertőződtek meg a koronavírussal, és rekord számú, 182 ember halt bele a betegségbe. Az esetleges karácsonyi enyhítésekről szerdán nem döntött a kormány, ezt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter mondta el a csütörtöki Kormányinfón.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Elmaradt a szélsőjobboldali áttörés, de igazán kaotikus forgatókönyv valósult meg – Mi lesz most Franciaországban?

Elmaradt a szélsőjobboldali áttörés, de igazán kaotikus forgatókönyv valósult meg – Mi lesz most Franciaországban?

Meglepetésszerű eredmény született a magas részvétellel lezajlott francia nemzetgyűlési választások második fordulójában. Bár szinte minden felmérés a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés győzelmét jósolta, az exit pollok szerint a baloldali pártok összefogása, az Új Népfront szerezte meg a legtöbb mandátumot, második helyre pedig az Emmanuel Macron elnök mögötti centrista Együtt formáció futott be. Úgy néz ki, a „republikánus front”, vagyis a baloldali és centrista jelöltek egymás javára történő visszalépése működött, és ezzel sokadszorra sikerült megakadályozni a szélsőjobboldal győzelmét. Az exit pollok alapján becsülhető erőviszonyok ugyanakkor azt mutatják, az abszolút többség senkinek nem lesz meg, ami bizonytalan helyzetet idézhet elő Franciaországban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×