eur:
392.54
usd:
362.73
bux:
72132.83
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: Pixabay

A jövő héten megtörténik a budapesti külső körvasút rehabilitációja

Október 25-től Piliscsabától már nem csak Angyalföldig járnak a vonatok, a távlati cél pedig, hogy Esztergomtól akár Hatvanig is el lehessen jutni átszállás nélkül. Az új vonalon 30 percenként járnak a szerelvények.

S76-os járatszámmal új vasúti viszonylat létesült Budapest környékén. Útvonala: Rákos - Újpalota - Angyalföld - Pilisvörösvár - Piliscsaba.

A vonalon a járatok 30 percenként követik egymást - tett bejelentést Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója a Facebookon.

Új elővárosi vasúti szolgáltatás indul Budapesten, S76-os járatszámon, Rákos állomás - Újpalota - Angyalföld - Újpest -...

Közzétette: Vitézy Dávid2020. október 21., szerda

Voltaképpen az esztergomi vonal Angyalföldtől hosszabbodik meg a pesti irányban, Kőbánya felé, október 25-től, rehabilitálva a menetrendszerű közlekedést a budapesti külső körvasúton, és az utasforgalom birtokba veheti a MÁV saját beruházásban készült új, Újpalota vasúti megállóját.

A vonatok még csak tesztüzemben járnak majd, a BFK folyamatosan együttműködik a MÁV-val a tapasztalatok kiértékelésében.

Távlati cél, hogy ezek a vonatok Pécel irányába folytassák pesti útjukat, ezáltal szerves részévé válva a Budapest-Hatvan vonalnak, ahol a felújítás után a KISS motorvonatok járni fognak.

Így jövőre járatsűrítést kaphat Pécel mellett Budapest XVII. kerülete, Rákosmente is, egyúttal új körvasúti kapcsolatok nyitnak ezekből az irányokból, a hatvani vonal elővárosi utasai számára Újpalota, Újpest és Óbuda felé.

Forrás: MÁV
Forrás: MÁV

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába érkezett Orbán Viktor, heves reakciókat váltott ki a Putyinnal való találkozó – Háborús híreink pénteken

Moszkvába érkezett Orbán Viktor, heves reakciókat váltott ki a Putyinnal való találkozó – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel találkozott, és kamerák előtt váltottak néhány mondatot. Európai uniós tisztviselők és európai állam- és kormányfők részéről heves kritikák érték a magyar kormányfő oroszországi látogatását. Uniós és tagállami vezetők is kiemelték, az EU soros elnökségét betöltő Magyarország vezetője nem az EU-t képviseli a Putyinnal való tárgyalásokon. Több uniós tisztviselő és például Olaf Scholz német kancellár is azt mondta, a magyar kormány nem tájékoztatta őket előre a tervezett útról. Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szintén kijelentette, Orbán Viktor nem a NATO-t képviseli, ugyanakkor elmondása szerint a katonai szövetséget előre tájékoztatták az utazás tervéről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×