eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Combino villamos a 4-es és a 6-os villamos vonalán a Ferenc körút és az Üllői út kereszteződésénél 2020. június 11-én. A nyáron a Petőfi híd budai hídfője és a Karinthy Frigyes út között újítják fel a 4-es és a 6-os villamos pályáját, a felújítási munkálatok június 11-től augusztus 5-ig tartanak.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Változások sorát hozta a hétfői nap fővárosiak életében

Az autósoknak több környéken is érdemes előre megtervezniük az utazást, mert több helyen megváltozott és nagyobb forgalomra kell számítani felújítások miatt – nyilatkozta az InfoRádónak a BKK Info vezetője. Beszélt a BKK járatain bevezetett változásokról is.

Hétfőtől a hónap végéig a Petőfi híd budai hídfő és a dél-budai végállomás között kell buszra szállni a 4-es és 6-os villamos vonalán zajló munkálatok miatt. Jó hír, hogy a villamosok a hétfői naptól ismét átmennek a Petőfi hídon, így „csak” a budai hídfő és az újbudai végállomás között kell pótlóbuszra szállnia az utazóközönségnek, és majd csak július végén, három hétre áll vissza a Corvin-negyedig tartó pótlási rend – mondta az InfoRádiónak Kardos Zoltán, aki szerint az utasok minden információ birtokában megtalálták az átszállási kapcsolatokat, az autósok azonban nem minden esetben vették figyelembe a megváltozott forgalmi rendet.

Ezért elő-előfordult, hogy a pótlóbusz nyomvonalán tilosban várakozó járműveket kellett elszállítani. A BKK Info vezetője ismételten felhívta a figyelmet:

a József körúton, a Csepregi utca és az Üllői út között tilos megállni, akárcsak Budán a Fehérvári úton, a Baranyai és Bocskai út közötti szakaszon.

Mindeközben elindult a csepeli Kvassay híd felújítása is, ami miatt a H7-es HÉV helyett eleinte a teljes vonalon, majd később a Boráros tér és a Kvassay híd között viszi pótlóbusz az utasokat – emlékeztetett Kardos Zoltán –, emiatt

a Weiss Manfréd úton a Kvassay hídnál sávlezárásra kell számítani,

de az itt húzódó kerékpárút forgalmát is elterelik, így ne megszokásból vezessenek az autósok. Nem messze innen pedig a Soroksári út–Haller utca csomópontban épül a pesti fonódó villamos új vágánykapcsolata, a 2-es villamos forgalmában okozva változásokat: hétfőtől az említett járat Soroksári út–Haller utca és a Közvágóhíd között nem közlekedik, és a Soroksári autóbuszokkal lehet utazni. A szakember szerint a képkocsivezetőknek a dél-pesti régióban a csúcsforgalomban kell az eddig megszokottól eltérő mértékű torlódásra számítaniuk, ezért

érdemes előre megtervezni az utazást, a csúcsidőt elkerülve,

amennyiben erre van lehetőségük.

Budapest, 2020. június 11.
Munkagépek dolgoznak a Soroksári út és a Haller utca kereszteződésénél 2020. június 11-én. Elkezdődött a pesti fonódó villamoshálózat kialakításának első fejlesztése, a Soroksári út és a Haller utca kereszteződésénél megépülő új villamosvágány-kapcsolat kialakítása. A fejlesztésnek köszönhetően közvetlen kötöttpályás kapcsolat jöhet létre a Haller utca irányából a 2-es villamos belvárosi szakasza felé. Az új vágányon közlekedő villamosjárattal a Nagyvárad tértől átszállás nélkül lesz elérhető a többi között a belváros is.
MTI/Koszticsák Szilárd
Budapest, 2020. június 11. Munkagépek dolgoznak a Soroksári út és a Haller utca kereszteződésénél. Elkezdődött a pesti fonódó villamoshálózat kialakításának első fejlesztése, a Soroksári út és a Haller utca kereszteződésénél megépülő új villamosvágány-kapcsolat kialakítása. MTI/Koszticsák Szilárd

A 4-es és 6-os villamost érintő felújításokra visszatérve megjegyezte: komoly forgalomtechnikai beavatkozásra nem került sor, elsősorban a Csepregi utca–Üllői út közötti szakaszon kellett ideiglenes buszsávot kialakítani. Kardos Zoltán szerint ez viszont, mint általában, az első napokban okozhat nagyobb gondot az autósok számára.

Vihar és maszk

A vasárnapi, a fővárost is nagyban érintő viharral kapcsolatban kifejtette: este 10 órára teljesen helyreállt a közösségi közlekedés Budapesten, és a BKK valamennyi járata rendben elindult, utolsóként a 14-es villamos, ahol egy hosszan tartó áramellátási probléma miatt jártak pótlóbuszok. Az óráig tartó esőzés miatt többfelé víz alá kerültek a villamospályák, aluljárókat öntött el a lezúduló csapadék, a legkritikusabb helyszín a Dózsa-Györgyi úti vasúti aluljáró volt, ahol több járat közlekedése is szünetelt.

A BKK járatain elrendelt kötelező maszkviseléssel kapcsolatban megjegyezte: ennek időtartalmáról pontos információi nincsenek, miután az intézkedésről a fővárosi operatív törzs illetékes dönteni. Jó hírnek tartja ugyanakkor, hogy a járvány enyhülésével a hétfői naptól

megszűntek a kordonok az autó- és trolibuszokon,

így az utastér teljes kihasználtságával nagyobb távolságot tarthatnak az ügyfelek egymástól, és újra nyílnak az első ajtók is – tette hozzá. Így természetesen egyes járatokat ismét csak az érvényes bérlet vagy érvényesített jegy bemutatásával lehet igénybe venni. Fontos továbbá, hogy a járművezetők egyelőre nem árusítanak jegyeket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×