eur:
396.68
usd:
371.47
bux:
71013.43
2024. június 26. szerda János, Pál
Lakókat szállítanak el a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősotthonából 2020. április 9-én. Immár több mint százan megfertőződtek és öten meghaltak az intézményben, jelentette be Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Fidesz: Karácsony Gergely védje meg a Pesti úti idősotthon lakóit!

A Fidesz felszólítja Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy tegyen meg mindent a Pesti úti idősotthon lakóinak védelmében - közölte a kormánypárt kommunikációs igazgatója.

Hollik István úgy fogalmazott, Karácsony Gergely főpolgármester kedden az Országgyűlés népjóléti bizottságának ülésén váltig állította, hogy a Pesti úti idősek otthonában semmilyen mulasztás nem történt, minden jogszerűen működött.

Arra a kérdésre, hogy volt-e állandó orvosi jelenlét az intézményben, Karácsony Gergely szó szerint ezt válaszolta: minden jogszabályi feltételt teljesített a főváros mint fenntartó a Pesti úti idősotthonban az orvosi ellátás szempontjából is - jegyezte meg a politikus.

Hollik István aláhúzta ugyanakkor, hogy a szombaton napvilágot látott sajtóhírek szerint Karácsony Gergely nem mondott igazat. A sajtó értesülései szerint ugyanis vizsgálat bizonyítja, hogy legalább tíz olyan nap volt, amikor nem volt személyes orvosi jelenlét a Pesti úti idősek otthonában, és feltártak további szabálytalanságokat is - mondta Hollik István, hozzátéve: "itt emberéletekről van szó".

Címlapról ajánljuk
Kiesett a magyar labdarúgó-válogatott
táblázat

Kiesett a magyar labdarúgó-válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán kiesett a németországi Európa-bajnokságon, mivel a csoportkör végén a harmadikok tabelláján a nyolcaddöntőről éppen lemaradó ötödik helyen zárt.

A magyar menekültpolitika mintaként szolgál Ausztria számára a legesélyesebb kancellárjelölt szerint

Követendő példaként, mintaként említette Magyarország menekültpolitikáját Ausztria számára az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke, Herbert Kickl. A radikális jobboldali párt három hónappal az osztrák parlamenti választások előtt jelentős fölénnyel vezeti pártok népszerűségi listáját.
VIDEÓ
Nagy esés után kapaszkodtak a tőzsdék

Nagy esés után kapaszkodtak a tőzsdék

Az ázsiai piacokon felemás hangulatban telt szerda reggel a kereskedés, ezt követően Európában a tegnapi esést követően már pluszban nyitottak a tőzsdék, a déli órákra azonban elfogyott a lendület és lefordultak a vezető részvényindexek, Amerikában azonban szerény emelkedést láttunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×