eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 4. péntek Ferenc
Európai országokban vendégmunkásként dolgozó, a koronavírus-járvány miatt hazautazó ukrán állampolgárok várakoznak az erre kijelölt területen a záhonyi magyar-ukrán határátkelőhely előtt 2020. március 30-án. A határátkelőhelyen nincs gyalogos forgalom, a bérelt és tömegközlekedési eszközökkel eddig eljutott ukrán állampolgárokat Ukrajnából érkező buszok szállítják át a határon.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Szigorítások a magyar-ukrán határon

Keddtől a záhonyi kivételével valamennyi magyar-ukrán viszonylatú határátkelőt ideiglenesen leállította az ukrán határőrség.

Az ukrán fél tájékoztatása szerint a hétfőn 23 órától életbe léptetett rendelkezés szerint az utazók Ukrajnába történő belépése - a légi és vasúti közlekedés kivételével - kizárólag személygépjárművel történhet. A gyalogos átléptetés és az utazók busszal és mikrobusszal történő átszállítása megszűnik.

Az Ukrajnába történő kilépésre kizárólag a Záhony és a Csap közötti közúti határátkelőhelyet lehet használni, a barabás-mezőkaszonyi, a beregsurány-asztélyi, a lónya-haranglábi és a tiszabecs-tiszaújlaki átkelőket pedig ideiglenesen leállítja az ukrán fél. A nemzetközi teherforgalom beléptetése Ukrajnába a záhonyi határállomáson továbbra is folyamatos marad - olvasható a police.hu oldalon.

Az ukrán állami határőrszolgálat szóvivője hétfőn közölte, hogy az ukrán kormány utasítására keddtől összesen csak 19 közúti határátkelőhely marad nyitva, amelyen kizárólag saját tulajdonú gépjárművel lehet majd áthaladni, azaz a gyalogos átkelést teljesen megszüntetik. Amennyiben a szomszédos állam a határátkelőhöz nem engedi be a gyalog érkezőket, akkor értelemszerűen megszűnik az a gyakorlat is, hogy az ukrán oldalról buszokat küldenek értük, és azokkal szállítják át őket a járművek számára fenntartott, azaz nem gyalogos átkelőkön.

Az ukrán határőrszolgálat keddi jelentése szerint az elmúlt napban 6400 ukrán tért haza külföldről, közülük több mint 3300-an gyalog érkeztek a határátkelőhöz, és - az eddigi gyakorlat szerint - az ukrán hatóságok szállították át őket buszokkal az ukrán oldalra.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×