eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára, a bírálóbizottság elnöke beszél a Budapest Déli Városkapu nemzetközi tervpályázat eredményhirdetésén a Budapesti Városháza dísztermében 2018. december 19-én. A Duna, a Rákóczi híd, a Könyves Kálmán körút, a Soroksári út és a Weiss Manfréd út által határolt, mintegy 135 hektáros területen 12 ezer egyetemi hallgatónak szánt diákváros, valamint nemzetközi rangadók megrendezésére alkalmas sportlétesítmények épülnek.
Nyitókép: MTI

Nem költözik a Természettudományi Múzeum

Egyelőre marad a Ludovika épületében, a megújított Orczy-park mellett - jelentette be a Twitteren Fürjes Balázs.

A Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár Twitter-bejegyzése szerint a Természettudományi Múzeum nem költözik átmeneti helyre és szabadon látogatható.

Január végén röppentek fel ismét azok a sajtóhírek, amelyek szerint a kormány végleges döntést hozott a Magyar Természettudományi Múzeum Debrecenbe költöztetéséről. Az Index írról írt, hogy a kérdésről úgynevezett 2-es típusú - vagyis 2000-es sorszámú - határozatot hozott a kormány, az ilyet nem kell megjelentetni a Magyar Közlönyben, így nem kap nagyobb nyilvánosságot.

A hírre reagálva az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményt küldött az InfoRádió megkeresésére. Ebben nem erősítették meg, hogy az intézmény biztosan Debrecenbe költözik, ugyankkor azt írták, hogy a jelenlegi épületét el kell hagynia az év végéig.

A Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár, Fürjes Balázs friss bejegyzése szerint azonban a múzeum csak akkor költözik, ha egyszer kulcsrakészen felépül új, tágasabb otthona, legfeljebb évek múlva, és akkor is a költözés után azonnal kinyit.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×