eur:
392.72
usd:
362.41
bux:
71369.74
2024. július 8. hétfő Ellák
Mozgáskorlátozottakat segítő lift a felavatott Békés Uszodában. A száz személy befogadására alkalmas uszodát 328 millió forintért építették.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Ketten kerültek kórházba a békési uszodából a klórgáz miatt

A gépházban hypót és medencetisztító savat öntöttek össze, és klórgáz került a levegőbe. A rendőrség nyomozást rendelt el.

Mint arról az Infostart beszámolt, 22 embert - tizennégy gyereket és nyolc felnőttet - menekítettek ki a tűzoltók a békési uszodából kedden kora délután. A gépházban hypót és medencetisztító savat öntöttek össze, és klórgáz került a levegőbe.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta, hogy két férfit enyhe, torokkaparásos tünetekkel megfigyelésre kórházba vittek. Oxigént kaptak, állapotuk stabil.

Gombos Erik, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője korábban arról számolt be, hogy átszellőztették az uszodát, a helyszínen volt a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a mobil labor is.

Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt nyomozást rendeltek el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Új különadókat vezet be a kormány

Új különadókat vezet be a kormány

A kormány fellép a háborús propaganda miatt, ezért a sajtótól és a pártoktól is beszámolókat kérnek a következő időszakban. Meghosszabbítják a 2019-2020-ban felvett babaváróhiteleknél a gyermekvállalásra vonatkozó határidőt. Háborúellenes akcióterv részeként külön terheket és illetékeket vetnek ki a bankokra, ezek a már meglévő tranzakciós díjra és a devizaváltási tranzakciókra lesznek érvényesek, valamint a meglévő különadókat nem vezetik ki – jelentette be a kormányinfón Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter valamint Vitályos Eszter kormányszóvivő.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×