eur:
393.02
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay.com

Kincseket találnak a Balatonban - van, aki ebből él

Minden szezonban sokan járják fémkeresővel a Balatont; mások elhagyott tárgyait szedik össze a tó fenekéről. A állítják: ez ma már nem akkora üzlet, mint néhány éve. Mára már szinte teljesen „le van takarítva” a tó alja.

A tóban talált tárgyakat a szabályok szerint le kellene adni az illetékes polgármesteri hivatalban. Balatonbogláron ritkán fordul elő ilyesmi, a szezonban legfeljebb 10-12 alkalommal. A polgármesteri hivatal igazgatási osztályvezetője azt mondta a Sonline kérdésére: iratokat, esernyőt vagy biciklit hoztak be eddig.

A tulajdonosok általában jelentkeznek dolgaikért, a kis értékű tárgyakat, amelyek gazdátlanok maradnak, leselejtezik.

Hasonló a helyzet Balatonmáriafürdőn is. Általában személyi iratokat hoznak be – mondta a címzetes főjegyző. A hivatal igyekszik megtalálni a tulajdonost. Ha külföldi, akkor a Külügyminisztériummal veszik fel a kapcsolatot.

A balatonfenyvesi körjegyzőségen egyszer kerékpárt adott le a becsületes megtaláló. Ilyenkor jegyzőkönyvet vesznek fel, és ha hat hónapig nem jelentkezik a tulajdonos, a megtaláló viheti el a járművet. Arra is volt példa, hogy pénztárcát vittek be a hivatalba, pénzzel együtt.

Aranyfog és működő okostelefon is terem a tóban

A fémkeresős mederkutatás nem ismeretlen: Fenyvesen, Balatonmáriafürdőn és Balatonkeresztúron összesen 75 magánszemély rendelkezik engedéllyel.

Akinek nincs engedélye, nem is használhatja fémkeresőjét a vízben.

Ennek ellenére nagyon sokan élnek abból, hogy vizekben „böngésznek”, vagy éppen hobbiból keresgélnek. A Balatonból került már elő aranyfog, de működő okostelefon is - írja a lap.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×