eur:
392.91
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Fiatalok a 26. Sziget fesztivál zárónapján az óbudai Hajógyári-szigeten 2018. augusztus 14-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Mónus Márton

Megmérték, milyen hangos a Sziget

Hétfőn lezajlott a hangpróba a Duna mindkét oldalán, négy helyszínen. Már hétfőn ezrek érkeztek a helyszínre.

Az előírások megfelelő, a határértéken belüli a Sziget fesztivál zajszintje, amelyet hétfő éjjel hangpróba keretében mértek meg a Duna mindkét oldalán, a szomszédos kerületekben - közölte a Sziget főszervezője.

Kádár Tamás elmondta, a hangpróba alatt négy helyszínen végeztek méréseket, és minden érték a határértéken belül volt. A teszt alatt a Sziget hat-hét helyszínét is megszólaltatták egyszerre - fűzte hozzá. Elmondta, a szabályozás szerint este 11 óráig 65, utána 55 decibel a megengedett hangerő.

Kiemelte, a fesztivál ideje alatt folyamatosan öt telepített mérőállomás méri majd a zajszintet. Ha lakossági panasz érkezik valahonnan, akkor ott is mérnek majd, továbbá, ha fesztivál közben esetleg azt tapasztalják, hogy a határértéken felüli a zajszint, akkor azon tudnak állítani - mondta el Kádár Tamás.

A fesztivál szerdán kezdődik, de mintegy tízezer ember van már a Szigeten.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×