eur:
394.91
usd:
366.65
bux:
71533.42
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
A Fogasház romkocsma Budapest bulinegyedként ismert részén az Akácfa utcában 2017. augusztus 29-én. A környéken lakók a hajnal négy óráig nyitva tartó vendéglátóhelyeken hangoskodók miatt panaszkodnak és várnak megoldást az önkormányzattól. A vendéglátósok a megélhetésüket féltik, ha esténként hamarabb kellene bezárniuk a szórakozóhelyeket. Lapértesülés szerint Vattamány Zsolt (Fidesz–KDNP), Erzsébetváros polgármestere hamarosan a VII. kerületi képviselő-testület rendkívüli ülése elé terjeszt egy átfogó rendeletmódosítási és intézkedési tervezetet.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Van gond a bulinegyedben, razziázott a NAV

Szinte minden esetben foglaltak le termékeket, röpködnek a milliós bírságok.

Az esetek több mint felében botlottak szabálytalanságba a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrei a fővárosi bulinegyedben végrehajtott akció során, számolt be az Az én pénzem. Szinte minden esetben történt terméklefoglalás.

Az adóhatóság tájékoztatásából kiderül, továbbra is

gyakori a zárjegy nélküli alkoholtermékek forgalmazása, valamint a gyengébb minőségű italok prémium kategóriás üvegbe áttöltése.

Az érintett gazdálkodók 10 millió forintos bírságra számíthatnak.

Azok az egységek, amelyek „technikai üzemszünet” miatt éppen az ellenőrzés hetében tartottak zárva, a NAV kiemelt figyelmére számíthatnak a jövőben, hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×