eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Nyitókép: YouTube/Időkép

Harmincezer háztartásban nincs áram Szabolcsban - videók a vihar pusztításáról

Hatalmas pusztítást végzett a csütörtök délutáni vihar Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében: 2000 ház tetejét rongálta meg, közel harmincezer helyen nincs áram. Az egyik vonalon több kilométer hosszan elmosta az eső a vasúti pályát.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízott szóvivője, Dudás Szilvia az InfoRádióban elmondta: folyamatosan dolgoznak a megyei hivatásos és önkéntes tűzoltók, és több megyéből is érkezett segítség.

A hívások száma meghaladta az 1300-at. Az utak járhatók, nincs elzárt település, de egy 8 kilométeres szakaszon olyan sok fa borult a sínekre, hogy azon a részen nem közlekednek a vonatok.

2000 ház teteje rongálódott meg a viharban, és közel 30 ezer fogyasztónál nincs áram.

A legtöbb kárt Kisvárdán és Nyírmadán okozta az erős szél. A tűzoltókat főként az úttestre, épületekre, villanyvezetékekre dőlt fákhoz riasztották.

Pótlóbuszok közlekednek Vásárosnamény és Nyírmada között, a szakaszon a csütörtöki vihar okozta károk miatt továbbra sem közlekednek a vonatok - közölte a Mávinform. Buszos pótlás van Abaújszántó és Hidasnémeti között is. A helyreállítás itt hosszabb időt vesz igénybe, mivel a lezúduló eső mintegy hat méteren elmosta a vasúti pályát.

A Szabolcs Online tudósításában azt látható, hogy az egyik élelmiszerlánc kisvárdai üzletének tetejét hámozta le, a 4-es út mellett pedig melléképületeket döntött össze a szél.

Mátészalkán az állatmenhely kenneljeit borította fel a vihar.

Romokban a mátészalkai állatmenhely kenelsora. Fotó: szon.hu
Romokban a mátészalkai állatmenhely kenelsora. Fotó: szon.hu

Nyírkarászon buszmegállót borított és a templom tetőszerkezetét rongálta meg a szél.

Villámárvíz Nyíregyházán - a felvételeket a Methir osztotta meg a Facebook-oldalán.

Az idokep.hu oldalon nyíregyházi villámárvizekről, kidőlt villanyoszlopokról posztoltak fotókat és videókat, a képek tanúsága szerint az erős szél a mátészalkai vasútállomás egyik épületének tetőszerkezetét is megrongálta.

Az ítéletidő nem kímélte a kisvárdai Várfürdőt sem:

A kisvárdai Várkerti Stadionban a mintegy húsz percig tartó ítéletidőben az egyik edzőpálya mellett álló fasort csavarta ki gyökerestül a szél, összedöntve a pályát övező kerítést és ráborítva a pályára a fákat - olvasható az NB I-ben szereplő Kisvárda Master Good futballcsapatának honlapján.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×