eur:
395.09
usd:
367.05
bux:
71504.39
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Pusztítás Szabolcsban: 53 településen dolgoznak a tűzoltók a megyében - videó

A legkritikusabb pontok Kisvárda térségében, Nyírmadán, Pusztadoboson, Gyulaházán, Ajakon és Mátészalkán vannak. Harminckilenc település több mint tízezer fogyasztójánál még nincs áram.

Ötvenhárom Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen közel háromszáz hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltó dolgozik a csütörtöki viharkárok felszámolásán - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság megbízott szóvivője péntek este az MTI-vel.

Dudás Szilvia elmondta, folyamatosan érkeznek az önkéntes egységek és a mentőszervezetek tagjai az érintett településekre, mellettük több megyéből további hivatásos tűzoltókat vezényeltek a kárhelyszínekre. A munkálatokat hatvan technikai eszköz segíti.

A legkritikusabb pontok Kisvárda térségében, Nyírmadán, Pusztadoboson, Gyulaházán, Ajakon és Mátészalkán vannak. A legtöbb munkát a kidőlt, lehasadt faágak eltávolítása és a megrongálódott tetőszerkezetek ideiglenes helyreállítása adja - tette hozzá.

Közölte:

egyre több helyen van újra áram, harminckilenc település több mint tízezer fogyasztójánál azonban még nem állt helyre a szolgáltatás.

2000 káresemény

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében közel kétezer káresemény történt a viharral miatt. A károk felszámolása folyamatban van, a Katasztrófavédelem munkatársai nagy erőkkel dolgoznak mindenütt a megye érintett településein - írja a SZON.hu.

Román István kormánymegbízott, mint a Megyei Védelmi Bizottság elnöke jelenleg helyszíni szemlét tartott a megyében történt káreseményeknél. A kormányhivatal mindent megtesz annak érdekében, hogy a viharkárokat szenvedettek részére segítséget nyújtson. Azonnali intézkedéseket hoztak, amelyek nyomán a kormányhivatal építésügyi szakemberei segítséget nyújtanak az önkormányzatok számára a vis major kérelmek benyújtásához.

A kormányhivatal – a Megyei Agrárgazdasági Kamarával együttműködve – megkezdte a mezőgazdasági károk felmérését, és áttekintették, hogy az állattartó telepeken milyen fennakadást okoz az áramkimaradás.

A Vásárosnaményi, Mátészalkai, Kisvárdai Járási Hivatalok munkatársai a helyszíneken vannak, és részt vesznek a kárelhárításban, a kormányhivatal gépjárműveivel folyamatosan segítik a munkát.

Mindenütt óriási összefogás tapasztalható a településeken, a szakemberek, az önkormányzatok polgármesterei, munkatársai nagy erőfeszítéssel dolgoznak a károk felszámolásán, a lakosság segítésén.

Román István kiemelte: szinte csodával határos, hogy nem követelt emberéletet a megyére csütörtökön lecsapott vihar. A kormányhivatal minden rendelkezésre álló eszközt bevet, hogy minél hamarabb normalizálódjon a helyzet a megye minden érintett településén. A kormánymegbízott Seszták Oszkárral, a Megyei Közgyűlés elnökével közösen felhívással élt a karitatív szervezetek felé, arra kérve őket, hogy a rendelkezésükre álló eszközökkel segítsenek a bajba jutottakon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×