eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Az észak-olaszországi Veronánál balesetet szenvedett magyar különbusz kiégett roncsa a szerencsétlenség helyszínén, az A4-es autópályán 2017. január 21-én. Az előző éjjelen a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait Franciaországból hazaszállító autóbusz egyelőre ismeretlen okból kisiklott, és kigyulladt. Tizenhat középiskolás diák életét vesztette, huszonhatan megsérültek.
Nyitókép: MTI/EPA/Filippo Venezia

Veronai tragédia: még mindig nyitott egy lényegi kérdés

Március óta válaszra vár a magyar ügyészség.

Tisztázni akarja a magyar ügyészség az olasz hatóságokkal, hogy melyik sofőr vezette abban a pillanatban a buszt, amikor történt a veronai busztragédia. A magyar fél erre március óta nem kapott választ, tudta meg a 24.hu.

A magyar ügyészség egy úgynevezett európai nyomozási határozatot bocsátott ki, amely egy bűnügyi jogsegély forma az uniós ügyészségek és a hatóságok között. Ennek általában három-négy hónap az átfutási ideje, azaz az olasz hatóságok, ha nem is kapkodják el a dolgot, egyelőre nem késtek el, jegyzi meg a portál.

A magyar fél elsősorban arra az orvosi szakvéleményre kíváncsi, amelyet V. János – róla feltételezték, hogy a buszt vezette – ügyvédei nyújtottak be az olasz bíróságra pár hónappal korábban. A Bors által korábban közölt szakvélemény szerint V. János testén nem voltak kormánytól eredő sérülések, vagyis ez azt jelentheti, hogy a baleset időpontjában ő nem ült a volán mögött.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×