eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Pixabay

Rengeteg következménye lett a veronai buszbalesetnek

A két évvel ezelőtti veronai tragédia után szigorítottak a buszos osztálykirándulások szervezését és lebonyolítását rögzítő jogszabályokon. Ez megnehezítette az utazásszervező pedagógusok, az utaztató cégek, valamint a sofőrök dolgát is, ugyanakkor növelte az utazók biztonságát.

Az osztálykirándulás szabályai 2019-ben is a 2018-ban hatályba lépett rendelethez alkalmazkodnak. Nemcsak a járműveknek, de a buszsofőröknek is kiváló „műszaki állapotban” kell lenniük: szakorvosi dokumentummal szükséges igazolniuk egészségi alkalmasságukat. Természetesen a belföldi buszos utazások esetében is alapvetés, hogy érdemes körültekintően eljárni, és a minőségen, biztonságon soha nem érdemes spórolni - írta a szon.hu.

– Mi, zrínyisek minden tanévben ősszel visszük osztálykirándulásokra a diákjainkat, így a vakáció előtti „utazási hajrá” minket nem érint. A tanulók, a tanárok és a szülők is tisztában vannak azzal, hogy a szigorítás értük, nem pedig ellenük született, ám a fokozott biztonsági előírások megteremtése és betartása, a szezonális kereslethez viszonyított alacsony járműkínálat a korábbinál jóval magasabb szolgáltatói díjakat eredményezett – mutatott rá Huszárné Kádár Ibolya, a Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium intézményvezetője.

Az osztályfőnökök emelett egyre szívesebben élnek az igen költségtakarékos, úgynevezett „ingyenes vonatút” lehetőségével, tehát többek között olyan helyszínekre (például múzeumokba) viszik kirándulni a diákokat, ahol a célállomáson leigazolják a jelenlétüket, így visszaigényelhetik a menetdíjat – jegyezte meg az intézményvezető.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×