eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Közönség a Lóci játszik zenekar koncertjén a Fishing On Orfű fesztivál harmadik napján, 2019. június 21-én.
Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Forrásvíztől lettek többen rosszul a Fishing on Orfűn

A fesztivál szervezői közleményt adtak ki, hogy felhívják a figyelmet a veszélyekre.

A nagy parkolónál található Turista forrás, amit Csokonai Sándor kútként is ismernek, vize nem ivóvíz. Erre tábla is figyelmeztetett, de valakik ezt a táblát eltávolították. Csütörtök este óta ezért őriztetik is a helyet, és visszakerült a tábla is, miután többen rosszul lettek, mert a Turista forrásból ittak.

A közleményen arra kérik a szervezők azokat, akik rosszul lettek, hogy forduljanak a panaszaikkal a fesztivál mentőszolgálatához. Arra is felhívják a figyelmet, hogy a kemping területén nincs gond az ivóvízzel, minden csapból lehet inni - írja az Index.

Egyedi Péter a fesztivál sajtófelelőse a portálnak elmondta, hogy a kút nem a fesztivál területéhez tartozik, de a további megbetegedések elkerülése miatt segítenek a forrás őrzésében. A jellemzően hányásos, hasmenéses tünetekkel járó, gyors lefolyású megbetegedéssel csütörtökön 60-70-en jelentkeztek, majd pénteken még 20 esetről szereztek tudomást. Egyedi azt mondta, amióta őrzik a kutat, nincsenek újabb esetek, és sokan már fel is épültek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Hivatalos: Magyarországon is megjelent az új Covid-variáns

Hivatalos: Magyarországon is megjelent az új Covid-variáns

Eddig csak feltételezések voltak arról, hogy Magyarországon is megjelent a legújabb Covid-variáns, a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ jelentéséből viszont hivatalossá vált: idehaza is kimutatták az újonnan terjedő KP.2 (FLiRT) koronavírus variánst. Nem kizárt, hogy a fertőzőképesebb variáns nyári felfutást hoz a járványban, főleg az európai sport- és tömegrendezvények miatt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 7. 05:00
×
×
×
×