eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Forrás: Időkép webkamera
Nyitókép: Időkép webkamera

A Hableányt fekete fóliával letakarva úsztatták a Dunán - fotók

A rendőrség az újpesti kikötőbe szállíttatja a két hete elsüllyedt és kedden kiemelt hajót.

A Dunai hajóbalesetben május 29-én elsüllyedt Hableányt kedden kiemelték és még aznap délután egy csepeli kikötőbe szállították, ahol Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei az ügyészséggel, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bűnügyi technikusaival, valamint a katasztrófavédelem munkatársaival együttműködve, műszaki, illetve igazságügyi, hajózási nautikai szakértő bevonásával a hajón szemlét hajtottak végre. Újabb holttestet nem találtak, a kutatásban résztvevők továbbra is megduplázott létszámmal, a Duna teljes déli szakaszán az összes bevethető hajóval, valamint parti egységekkel megerősítve folytatják a keresést. ​

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Hableányt lefoglalta és a csepeli kikötőből az újpesti kikötőbe szállíttatja, ahol folyamatosan őrzi.

A hajót azon az uszályon viszik, amelyre a Dunából kiemelték, a Botond tolóhajóval délután háromkor már az Erzsébet hídnál tartottak. Az Infostartnak hallgatók arról számoltak be, hogy a Hableányt fekete ponyvával letakarva viszik északnak. A hajó az Időkép webkameráin is látható volt.

Frissítés: a Botond az uszállyal délután negyed öt magasságában érkezett meg az Újpesti-öbölbe.

Forrás: Időkép webkamera
Forrás: Időkép webkamera
Forrás: Időkép webkamera
Forrás: Időkép webkamera
Budapest, 2019. június 13.
Uszály szállítja a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó roncsát az újpesti kikötőbe 2019. június 13-án. A BRFK munkatársai huszonhat órán át vizsgálták a csepeli kikötőben a Dunából június 11-én kiemelt hajót, amely május 29-én süllyedt el a Margit hídnál, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A Hableány fedélzetén 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Továbbra is a Duna teljes déli szakaszán, az összes bevethető hajóval, valamint parti egységekkel megerősítve folytatják a hiányzó három ember keresését.
MTI/Illyés Tibor
(MTI/Illyés Tibor)
Budapest, 2019. június 13.
Uszály szállítja a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó roncsát az újpesti kikötőbe, középen a Margit híd 2019. június 13-án. A BRFK munkatársai huszonhat órán át vizsgálták a csepeli kikötőben a Dunából június 11-én kiemelt hajót, amely május 29-én süllyedt el a Margit hídnál, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A Hableány fedélzetén 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Továbbra is a Duna teljes déli szakaszán, az összes bevethető hajóval, valamint parti egységekkel megerősítve folytatják a hiányzó három ember keresését.
MTI/Illyés Tibor
(MTI/Illyés Tibor)

Ide kattintva elérhető az összes cikk a témában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×