eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Nyitókép: Pixabay

Szuperfegyvert fejleszt a Magyar Honvédség

A honvédség modernizációs intézete egy speciális mesterlövészfegyver kifejlesztésén dolgoznak, amely kapcsolódhat a digitális katona programhoz.

A magyar „szuperfegyver” a hadsereg új szervezetének, a Magyar Honvédség Modernizációs Intézetének (MH MI) egyik nagy dobása lesz, ha elkészülhet majd az első prototípus - írta katonai források alapján a Magyar Nemzet.

Az MH MI-t azért hozták létre, hogy fejlesszék a haderő innovációs képességét és egy szervezetben láthassák el a haditechnikai kutatás-fejlesztéssel, illetve a védelmi ipari fejlesztéssel összefüggő feladatokat. A hadfelszerelések fejlesztésébe így bekapcsolódnak a katonai titkosszolgálat (Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat) szakemberei és a Magyar Honvédség Logisztikai Központjának innovációval foglalkozó részlege is.

A Honvédelmi Minisztérium nem osztott meg semmilyen részletet a lappal, de azt nem cáfolták, hogy új mesterlövészpuska kifejlesztésén dolgoznak az MH MI-nél. Katonai szakértők szerint a speciá­lis fegyver legfőbb újítása várhatóan a Digitális katona programhoz köthető, vagyis a fejlődési irányokat tekintve a komputeres vezérlés lehet majd a „szuperfegyver” különlegessége.

Az innovációs szakemberek tehát vélhetően egy ballisztikai számítógéppel kombinált tűzvezető rendszeren dolgozhatnak, és a fegyver a kor elvárá­sainak megfelelően rendelkezhet éjjellátóval és infratávcsővel is.

Létezik magyar mesterlövészpuska, a Gepárdból például egész fegyvercsaládot gyártottak. A Magyar Honvédségnek jelenleg orosz és amerikai mesterlövészfegyverei is vannak, amelyekkel el tudja látni jelenlegi missziós, különleges feladatait.

Címlapról ajánljuk
Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.

Robert Fico méltatta Orbán Viktor moszkvai útját

A szlovák kormányfő azt mondta, ha egészséges lenne csatlakozott volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×