eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Kisorsolta a közmédia a pártok bemutatkozásának sorrendjét

Kisorsolta csütörtökön a közmédia, milyen sorrendben mutathatják be programjukat a május 26-i európai parlamenti (EP-) választáson listát állító pártok az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. úgy döntött, az EP-választáson listát állító összes párt ötperces bemutatkozási lehetőséget kap az M1 aktuális csatorna reggeli műsorsávjában. A pártok megjelenésének sorrendjét közjegyző jelenlétében sorsolták ki a közmédia székházában.

Az EP-választáson kilenc párt tudott listát állítani. A pártok képviselői május 6-ától 16-áig, hétfőtől péntekig érkeznek majd a stúdióba.

A sorsolás eredménye szerint május 6-án, hétfőn a Fidesz-KDNP, kedden az MSZP-Párbeszéd, szerdán a DK, csütörtökön a Jobbik, pénteken a Magyar Kétfarkú Kutya Párt képviselője ismertetheti pártja választási programját. Május 13-án a Momentum Mozgalom, 14-én a Magyar Munkáspárt, 15-én a Mi Hazánk Mozgalom, 16-án pedig a Lehet Más a Politika párt képviselője lesz az M1 aktuális csatorna reggeli műsorának vendége.

A választási program ismertetésére vonatkozó öt percet a törvényben garantált időkereten felül biztosítja a pártok számára a közmédia.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×