eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Beigazolódott a kórházi kanyarógyanú Szombathelyen

A Markusovszky Kórházban korábban látogatási tilalmat vezettek be, és védőoltásokat adtak azoknak, akik a két kanyarós emberrel érintkezhettek.

Beigazolódott, hogy kanyaróval fertőződött meg az a betegszállító, aki korábban egy valószínűleg Kazahsztánban megbetegedett - azóta már gyógyultan távozott - beteggel érintkezett munkája során a Markusovszky Kórházban - közölte szerdán Káldy Zoltán, az intézmény orvosigazgatója. Tájékoztatása szerint a kollégájuk jól van, hazaengedését a napokban tervezik,

újabb beteg "nincs a látókörükben".

Emlékeztetett, hogy a megelőzés érdekében látogatási tilalmat vezettek be a kórház infektológiai osztályán, az előírásoknak megfelelően elkülönítették mindkét kanyarós beteget és védőoltást adtak be azoknak, akik érintkezhettek velük.

A vírusfertőzést laboratóriumi vizsgálatokkal igazolták, ennek alapján a kórházzal együttműködve megtették a szükséges intézkedéseket - ezt Stánitz Éva megyei tisztifőorvos közölte. A járványveszély elhárítása érdekében

az elmúlt napokban 67 embert részesítettek védőoltásban,

akik vélhetően kapcsolatban kerültek valamelyik beteggel, és nem tudták teljes biztonsággal igazolni, hogy rendelkeznek kanyaró elleni védőoltással.

Címlapról ajánljuk
Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása címmel több mint hárommilliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívást írtak ki a haltermelőknek. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szerint ez a támogatás gyakorlatilag semmire sem elég, az ágazatot magára hagyták.

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×