eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Időzített bombára figyelmeztet a rendőrség

Új rendőrségi videó készült az ittas járművezetés ellen.

A közúti ellenőrzések során alkalmazott alkoholszondák tavaly Magyarországon 27 801 esetben jeleztek ittasságot. Úgy is fogalmazhatunk, hogy ennyi időzített bomba veszélyeztette mások életét Magyarország útjain. Az ittas állapotban közlekedők 1425 balesetet okoztak 2018-ban, ami az összes közúti közlekedési baleset 8,5 százalékát tette ki.

Az ittasan okozott balesetek 55 százalékáért a személygépkocsi-vezetők, 23 százalékáért a kerékpárosok voltak felelősek.

Az összes ittas járművezetőt csak akkor lehetne kiszűrni a forgalomból, ha mindig mindenkit megállítanánk, ami nyilvánvalóan a forgalom a lebénulását eredményezné. A rendőrség új videója a járművezetők (valamint hozzátartozóik és barátaik) figyelmét akarja felhívni a veszélyre, ami ellen ők tehetnek a legtöbbet - írja a police.hu.

Címlapról ajánljuk
Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×