eur:
395.4
usd:
368.55
bux:
71841.69
2024. július 2. kedd Ottó
A zalakarosi termáltó medre, amelyből műszaki hiba miatt elfolyt a víz 2018. május 9-én.
Nyitókép: Varga György

Eltűnt a zalakarosi tó, de nyárra megkerülhet

Egy éve tűnt el a víz a mederből, de most kezdődik a helyreállítás.

Tavaly májusban egy hatalmas kráteren keresztül folyt el a tó vize, mint később kiderült, a tó alatti egyméteres vízelvezető rendszer sérülése okozta a problémát. A képviselő-testület még szeptemberben beszélt arról, hogy a vezetéket ugyanazon a nyomvonalon, modern technológiával helyreállítanák.

A Zalakaros Termáltó és Ökopart Facebook-oldala a napokban osztotta meg, hogy a közbeszerzésen nyertes kivitelező már megkezdte a munkálatokat, így ha minden jól halad, nyárra be is fejezik a tó helyreállítását. A bejegyzés szerint a munka alatt a termáltó egyes attrakciói és a mellette lévő élményelemek továbbra is látogathatók lesznek - írja a zaol.hu.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága hétfőn nyilvánosságra hozott döntésében úgy határozott Donald Trump ügyében, hogy az amerikai elnök tevékenységeinek "magját" abszolút immunitás, hivatalos cselekedeteit pedig vélelmezett mentelmi jog védi. A történelmi határozatot, amely értelmében tovább húzódik Trump büntetőjogi felelősségre vonása, a republikánusok kitörő örömmel üdvözölték, míg Joe Biden amerikai elnök és demokrata párttársai élesen kritizálták.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×