eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Elindult a Fidesz országos aláírásgyűjtő akciója

A Fidesz megkezdte országos aláírásgyűjtő akcióját, amelyben arra kérik a magyar embereket, hogy aláírásukkal támogassák Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos programját a bevándorlás megállítására - jelentette be Hidvéghi Balázs, a kormánypárt kommunikációs igazgatója szombaton.

Hidvéghi Balázs az újpesti piac előtt felállított aláírásgyűjtő standoknál újságíróknak elmondta: az egész országban több mint 20 ezer aktivistával kezdték meg a szombaton az aláírások gyűjtését, minél több emberrel szeretnének közvetlenül is beszélni Európáról, Magyarországról és az európai parlamenti (EP) választás tétjéről.

A Fidesz kommunikációs igazgatója sorsdöntőnek nevezte a májusi EP-választást és úgy vélte, ilyen nagy tétje még soha nem volt európai parlamenti voksolásnak, mint most, mert nagyon fontos, hogy megállítsák Európában azt a bevándorláspárti politikát, amely veszélyes Európára, az európai nemzetekre és az európai kultúrára is.

"Nekünk Brüsszelben is Magyarország az első" - hangoztatta a politikus, kiemelve, hogy a Fidesz a nemzetek Európáját képviseli, amely megvédi az európai embereket. A Fidesz kommunikációs igazgatója emlékeztetett arra, hogy a magyarok már többször "hangosan nemet mondtak" az erőltetett bevándorlásra, és arra kért mindenkit, hogy vegyen részt a választáson és támogassa aláírásával a miniszterelnök által pénteken bejelentett hét pontos programot, amely a bevándorlás megállításáról szól.

Zsigmond Barna Pál, fideszes országgyűlési képviselő arról beszélt: az EP-választás tétje, hogy Brüsszelben a bevándorlást támogató, vagy az azt ellenző erők lesznek meghatározóak. Fontos, hogy Magyarország megmaradjon Magyarországnak, Újpest megmaradjon Újpestnek, és száz év múlva is magyarul beszéljenek hazánkban - fogalmazott.

Hangsúlyozta: elutasítják az "európai egyesült államok lázálmát", és ehelyett azt szeretnék, hogy Európa továbbra is a nemzetek együttműködésén alapuljon.

A önkormányzati választásokon való budapesti ellenzéki együttműködést Hidvéghi Balázs kérdésre válaszolva úgy kommentálta: az ellenzéket egy dolog kapcsolja össze, az, hogy bevándorláspártiak és a pénzért és a hatalomért mindenre képesek. Az ellenzéki pártokra nem lehet számítani, amikor Magyarország megvédéséről van, sem itthon, sem Brüsszelben.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×