eur:
393.02
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Újabb nemzetközi nagyvállalat települ Budapestre – a nap hírei

Újabb nemzetközi nagyvállalat telepíti pénzügyi szolgáltató központját Budapestre. Költségvetési felügyelőket nevez ki kórházakba az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A brexit további halasztását tartja szükségesnek a brit miniszterelnök.

Újabb nemzetközi nagyvállalat telepíti pénzügyi szolgáltató központját Budapestre - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter elmondta: az íz- és illatanyagok gyártásában a világ vezető cégei közé tartozó International Flavours & Fragrances személyenként 4 ezer eurós képzési támogatást kaphat a beruházásához.

A 2020-2021-es tanévtől minden diák ingyenesen juthat hozzá a tankönyvekhez a köznevelésben és a szakképzésben - mondta az oktatási államtitkár. Bódis József közölte: az intézkedés 1 150 000 diákot érint és egy-egy tanuló esetében 10-15 ezer forintos támogatást jelent, jelentős terhet vesznek le a családok válláról.

Költségvetési felügyelőket nevez ki a leginkább eladósodott kórházakba az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A tárca bevezeti a vezetők teljesítményértékelését is. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár az InfoRádiónak elmondta: a következő öt hétben az érintett kórházak vezetői és a szaktárca munkatársai közösen áttekintik az intézmények kiadásait és gazdálkodását.

Bírságot is kaphatnak azok az egyéni vállalkozók és őstermelők, akik a május 20-a határidő után sem egészítik ki adóbevallási tervezetüket. A NAV ismét arra hívja fel a figyelmet: az érintett vállalkozóknak küldött tervezet nem válik automatikusan bevallássá, azt ki kell egészíteni a tevékenységükkel összefüggő jövedelmi adatokkal.

Egy évvel meghosszabbította a tanyák háztartási fejlesztéseit szolgáló vidékfejlesztési pályázatot az Agrárminisztérium. Az önkormányzatok 2020. április 3-ig nyújthatják be támogatási kérelmüket a 8 milliárd 230 millió forint keretösszegű felhívásra.

Jól halad a Puskás Aréna építése – mondta a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke a stadionbejáráson. Csányi Sándor az InfoRádiónak kiemelte, amennyiben a november 25-i határidő előtt, már november 15-re elkészül a létesítmény, akkor válogatott mérkőzéssel, ellenkező esetben kettős rangadóval avatják fel az arénát. A stadion 142 milliárd forintból újul meg.

Sztrájkra készülnek a földi kiszolgálást végző repülőtéri dolgozók - mondta a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet elnöke. Csorba Attila az InfoRádiónak elmondta: az alacsony bérek miatt nagy a munkaerőhiány és folyamatos az elvándorlás.

A brexit további halasztását tartja szükségesnek a brit miniszterelnök ahhoz, hogy elkerülhető legyen a megállapodás nélküli kilépés az Európai Unióból. Theresa May hétórás kabinetülés után kijelentette: Jeremy Corbynnal, a legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt vezetőjével közösen kívánja kidolgozni az előrelépést célzó terveket.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×