eur:
392.88
usd:
363.43
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. február 18-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ezt lépi a Fidesz a néppárti felfüggesztés után

A Fidesz tárgyalódelegációja terjedelmes dokumentumban tájékoztatja a nagyobbik kormánypárt politikáját és a magyar demokrácia helyzetét vizsgáló háromtagú európai néppárti bizottságot.

A magyar tárgyalódelegáció vezetője levelet küld az Európai Néppárt (EPP) által kijelölt három politikusnak, amelyben kezdeményezi a kapcsolatfelvételt.

A levélhez mellékelnek egy vaskos anyagot, hogy az általában felmerülő, általunk ismert témákról tényszerű tájékoztatást adjanak

– nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Novák Katalin.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, a Fidesz alelnöke szerint innentől már nem a magyar félnél lesz a labda.

A Fidesz háromtagú csapatának a legfontosabb feladata, hogy a jövőre koncentráljon, azt mérje fel, hogy a május 26-i európai parlamenti (EP-) választásokat követően milyen lehetőségei lesznek a pártnak, hol és hogyan tudjuk a leghatékonyabban képviselni a magyar emberek érdekeit, a kormány migrációval kapcsolatos álláspontját – jegyezte meg a kormánypárti politikus.

Novák Katalin annak kapcsán, hogy Manfred Weber, az EPP frakcióvezetője, csúcsjelöltje péntek este a német közszolgálati televízióban azt mondta, amennyiben a Fidesz szavazataival tudna csak bizottsági elnökké válni, akkor nem fogadná el a megbízatást, úgy nyilatkozott: nem tartja bölcs megközelítésnek, hogy valaki önként lemondjon a neki felajánlott támogatásról.

Novák Katalin szerint Manfred Weber, ahogy sok minden mást, úgy ezt sem gondolta komolyan.

Az államtitkár arról is beszámolt lapunknak, hogy a 13. Családok Világkongresszusán Veronában szombaton tárgyalásokat folytatott Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettessel, belügyminiszterrel, Lorenzo Fontana családügyi miniszterrel, aki egyben a Liga főtitkár helyettese, valamint Gior­gia Melonival, az Olaszország Fivérei – Nemzeti Szövetség (FdI-AN) elnökével.

Címlapról ajánljuk
Feledy Botond: akár a harmadik legnagyobb frakció is lehet a Patrióták Európáért

Feledy Botond: akár a harmadik legnagyobb frakció is lehet a Patrióták Európáért

Több párt érdeke, hogy az Európai Parlament kitolja a frakciók bejelentésének időpontját. Eredetileg július 4. éjfélkor jár le az informális határidő, az EP alakuló ülésére pedig július közepén kerülhet sor – mondta Feledy Botond. Arra is felhívta a figyelmet, hogy egy frakció megléte és a létszáma meghatározza azt, hogy pénzügyi forrásokban, pozíciókban, felszólalásokban milyen erőt képviselhet majd az Európai Parlamentben.

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×