eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay.com

2020 végére készülhet el a regionális jelentőségű gyorsforgalmi

A tervek szerint 21 hónap múlva elér Sopronig az M85-ös gyorsforgalmi.

Győr-Moson-Sopron megye fejlődése szempontjából fontos beruházás az M85-ös gyorsforgalmi út Csornától Sopronig tartó szakaszának megépítése. A befejezést 2020 végére ígérik, a kisalfold.hu szerint ez a dátum a kivitelezők számára is kőbe vésett. Erre a határidőre azonban a gyorsforgalmi nem jut el a határig, addig még két szakaszt kell a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-nek (NIF) koordinálnia. Hideg András kommunikációs igazgató tájékoztatott: az ötödik szakaszra beérkezett kivitelezői ajánlatok bírálata befejeződött, a szerződéskötésre a második negyedévben kerülhet sor.

Ez lesz a legnehezebb, csaknem négy kilométeres szakasz, ami a fertőrákosi csomóponttól indul. Része az a 780 méter rész is, ahol bányászati technológiával létesítenek alagutat, de itt van az Ágfalvára vezető úthoz csatlakozó úgynevezett északnyugati összekötő is. A NIF Zrt. tájékoztatása szerint a területszerzési munkák és a régészeti próbafeltárások is elkezdődtek már.

Készül egy hatodik, 2,4 kilométer hosszú szakasz is, az ötödik résznél ugyanis ideiglenesen a Bécsi úti határhoz vezető, most is használt négysávos útra vezetik rá a gyorsforgalmit. Előbbire az engedélyezési tervek 2017-ben a többivel együtt szintén elkészültek, de engedélyezésre már nem lehetett beadni az osztrák oldali rész nyomvonalának és csatlakozási pontjának bizonytalanságai miatt – közölte a NIF.

Vagyis a határig tartó utolsó rész csak akkor tud megépülni, ha az osztrák és a magyar állam megegyezik,

hol lesz pontosan a két ország gyorsforgalmi útjának találkozása és a határátkelő. Addig is tudni lehet, hogy a tervek készek a határ, valamint más rendészeti, ellenőrzési funkcióval is rendelkezdő komplex pihenőhely és az ehhez szükséges kibővített tehergépjármű-parkoló létesítéséhez.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×