eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba

A PIM igazgatója nem támogatná a világhírre vágyó magyar írókat – lapszemle

A Magyar Időkből lett Magyar Nemzet Boross Péter volt miniszterelnökkel közölt interjút. Demeter Szilárd a világhírre vágyó írók műveinek fordításába nem tenne közpénzt – nyilatkozta a Népszavának a PIM főigazgatója. Árpa- és zabvetőmagból is hiány lehet az idén – írja a Világgazdaság. A Magyar Nemzetnek Tállai András nyilatkozott. A Világgazdaság szerint az MNB a pénzügyi piac felügyeleti hatóságaként tavaly 384 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki. Megszűnik a DoQ nevű dokumentumfilm-csatorna – írja a Portfolio.

Mától Magyar Nemzet címmel jelenik meg a korábbi Magyar Idők. Az átnevezett lap első számában egy Boross Péter volt miniszterelnökkel készített interjú olvasható. A politikus üdvözölte a Magyar Nemzet újraindítását, mert úgy látja, jelentős szerepe lehet a szellemi öntisztulás folyamatában. Szerinte nyilvánvaló, hogy az európai parlamenti választások után változások lesznek, ám mértékük kérdéses. Arról is beszélt, hogy Magyarországon erős a kormány, nem tudnak vele mit kezdeni, ezért vetik be ellene a rengeteg uniós zaklatást.

A Népszava riportere a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával beszélgetett. Demeter Szilárd elmondta, hogy a világhírre vágyó írók műveinek fordításába nem tenne közpénzt. Hozzátette, hogy mindkét oldalról a szekértábor felszámolására kérik, mégis kvótázni szeretné a határon túli és belüli irodalom arányát.

A Világgazdaság arról ír, hogy árpa- és zabvetőmagból is hiány lehet az idén, mivel az eddigi adatok szerint tovább csökkent a tavaszi kalászosok termőterülete. A korábban 2500 hektár körüli vetőmagtermő terület mintegy felére esett, tavaly ráadásul gyenge volt a hektáronkénti átlagtermés. A Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke szerint a tavaszi kalászosok minősége is romlott.

A Magyar Nemzetnek a pénzügyminiszter helyettese nyilatkozott. Tállai András szerint az európai parlamenti választások közeledtével minden politikai szereplőnek érdemes a migrációról színt vallania. A magyar kormánynak ez ügyben egyszerű a dolga, az eddigi kormányzati intézkedések ugyanis kellően beszédesek – mondta. Tállai András megjegyezte, hogy a kormány a munka mellett a gyermeket nevelő szülőknek kilenc év alatt 2250 milliárd forintot juttat családi adókedvezmény címén.

A Világgazdaság arról számol be, hogy a Magyar Nemzeti Bank a pénzügyi piac felügyeleti hatóságaként tavaly 384 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki. A jegybank a lappal közölte, hogy 2018-ban a legnagyobb büntetés meghaladta a 90 millió forintot. A leggyakoribb jogsértés változatlanul a jogosulatlan betétgyűjtés és az engedély nélküli közvetítői tevékenység volt. Tavaly az MNB 16 büntetőfeljelentést tett a piacfelügyeleti eljárások kapcsán.

A Portfolio megírta, hogy 12 év után megszűnik a DoQ nevű magyar nyelvű dokumentumfilm-csatorna, amely március végével ki is kerül a Telekom és a UPC kínálatából. A csatorna tulajdonosa, Csüllög László, a Tematic Media Group terjesztési igazgatója elmondta, hogy a jelen piaci helyzet nem kedvez a DoQ további sugárzásának, így a műsorszolgáltatás március 31-én megszűnik.

Címlapról ajánljuk
Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Az évente megépülő húszezer új lakás nagyon elenyésző szám a négy és fél milliós országos lakásállományhoz képest – mondta az InfoRádióban az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója. Nagy Gyula arról is beszélt, hogy az otthonfelújítási programban a nyílászárócsere a legolcsóbb beruházás, a homlokzati és födémszigetelés viszont jelentős kiadásokkal jár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Romokban az oroszok legfontosabb támaszpontja, kritikán alul teljesít az ukrán légvédelem - Háborús híreink szombaton

Romokban az oroszok legfontosabb támaszpontja, kritikán alul teljesít az ukrán légvédelem - Háborús híreink szombaton

Az ukrán vezérkar szerint a folyamatos dróntámadások következtében lényegében használhatatlanná vált az orosz Fekete-tengeri Flotta Krím-félszigeten található támaszpontja. Az orosz Iszkander-M rakéták egy hét alatt harmadszor ütöttek rajta a Mirhorodban található ukrán légibázison. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×