eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Nyitókép: Pixabay

Szinte azonnal megkezdődik a Semmelweis Egyetem újjáteremtése

Már idén elkezdődhet a Semmelweis Egyetem Üllői úti Belső és Külső Klinikai Tömbjének bővítése, valamint a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika fejlesztése - mondta az intézmény rektora az InfoRádió megkeresésére.

A Semmelweis Egyetem a klinikai oktatás fejlesztése céljából megújítja belső és külső klinikai tömbjét, és hogy ennek megfelelő elméleti alapokat tudjanak adni, a Tűzoltó utcai tömbbel szemben egy újabb, 16 ezer négyzetméteres oktatóhelyhez jut az intézmény - tudta meg az InfoRádió Merkely Bélától, az egyetem rektorától.

Mint mondta, az egyetem hat kara közül mindegyik fejlődni fog, a gyógyszerészcampus a volt Schöpf-Merei-kórház területére kerül, kiegészül a fogorvos-tudományi campus, az egészségtudományi kar egy harmadik ütemben bővül, a Pető András Kar pedig "igazi hungarikumként" sérült gyermekekkel foglalkozó konduktorokat képez majd.

"Vannak olyan projektek, amiknél, a tendereredmények kihirdetése megtörtént, olyan is, ahol a kiviteli tervek elkészültek, vannak olyan stádiumok, ahol most zajlik a tervezés, tehát én úgy gondolom, hogy

az egyetem 5-6 év alatt jelentős fejlődésen megy keresztül"

- tette hozzá Merkely Béla.

A belő és a külső tömb, valamint a városmajori klinika fejlesztése szerinte idén megkezdődik, és egy-két éven belül be is fejeződik, míg a Schöpf-Merei-campus 3-4 éves projekt,

és már most további fejlesztéseken gondolkodnak, nem beszélve az együttműködési lehetőségről a közeli egyetemekkel (Pázmány, Közszolgálati Egyetem), melyek az egészségügyet elsősorban informatikai téren támogathatják majd.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×