eur:
394.49
usd:
365.29
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
A 2009-ben megszűnt Schöpf-Merei Kórház bejárata a IX. kerület Bakáts tér 9-ben.
Nyitókép: MTVA / Róka László

Új campust kapnak a gyógyszerészek a Semmelweis Egyetemen

A tudományos tevékenység mellett a jelenleg széttagolt gyógyszerész-tudományi kar hallgatóit is itt oktatják majd.

A Hőgyes-Schöpf-Merei Gyógyszerkutatási Centrum a Semmelweis Egyetem gyógyszerész-tudományi karához tartozik. A központban többféle tudományos tevékenységet végezhetnek majd - mondta el a SOTE stratégiai és fejlesztési rektorhelyettese.

"Az innovatív kutatások mindazok, amelyek a hazai gyógyszeripart támogatni tudják, ezek közül betegközpontú, innovatív gyógyszertechnológiai készítmények fejlesztése, vagy az új, modern gyógyszerek, amelyek biológiai hatóanyagokat jelentik. A gyógyszerfejlesztést támogató molekulatár is kialakítható ebben a gyógyszerkutatási centrumban.

Magyarország azért híres arról, hogy milyen sokféle gyógynövénye van, innentől kezdve célszerű és szükségszerű, hogy ezzel országos szinten foglalkozzunk"

- fogalmazott Hankó Balázs.

Hozzátette, hogy a centrum kialakításával megújul a gyógyszerészképzés is, mivel a hallgatókat itt oktatják majd, korszerűbb körülmények között.

"Jelen pillanatban a gyógyszerész-tudományi kar intézményei széttagoltan vannak a Semmelweis Egyetemen, innentől egy új gyógyszerész-tudományi kari campus alakul ezzel, ami a hallgatói létformán javítani tudja" - ecsetelte.

A központot a főváros IX. kerületében a korábbi Schöpf-Merei Kórház ingatlanjában alakítják ki.

"A keddi kormánydöntés alapján a kórház területe az állam tulajdonába és a Semmelweis Egyetem vagyonkezelésébe kerül" - mondta el Hankó Balázs.

Az ingatlant 2020 nyarára újítják fel és alakítják át.

Az ezzel szemben található, a gyógyszerésztudományi képzés bázisául szolgáló Hőgyes tömböt is modernizálják, ez 2021 nyarára készülhet el.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×