eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Obstruálna az ellenzék a túlóratörvény miatt

2800 módosító indítványt benyújtását tervezik, ezekről külön-külön kell majd szavaznia a parlamentnek.

Ellenzéki frakciók parlamenti obstrukciót terveznek a munkaidőkeret emeléséről szóló fideszes törvényjavaslat miatt. ( Az obtrukció lényege általában az, hogy a döntési helyzetben nem levő kis pártok valamilyen módion lelassítják, ellehetetlenítik a parlamenti munkát, például nagyon sok, nagyon hosszú hozzászólással hátráltatták a szerintük kedvezőtlen döntéseket.)

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, frakcióvezető közölte, az Országgyűlés hétfőn kezdődő ülésének napirendjéhez 2800 módosító indítványt nyújtanak be, amelyekről külön-külön kell majd szavaznia a parlamentnek.

Azt szeretnék elérni - mondta -, hogy ne fogadják el a napirendet, amelyen szerepel a "rabszolgatörvény", azaz a munka törvénykönyve módosítására vonatkozó kormánypárti javaslat.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, frakcióvezető elmondta, ha a jogszabályt mégis elfogadja az Országgyűlés, akkor az Alkotmánybírósághoz és strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulnak, mert a törvény vitája nem felelt meg a jogszabályoknak.

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese is úgy látta, hogy a parlamenti vita miatt közjogilag érvénytelen lesz a jogszabály és arról addig nem is szabadna dönteni, amíg a parlament igazságügyi bizottsága állást nem foglal a kérdésben.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×