eur:
393.13
usd:
363.67
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Dúró Dóra elnökhelyettes beszédet mond a bejegyzés alatt álló Mi Hazánk Mozgalom rendezvényén a Városligetben 2018. augusztus 20-án.
Nyitókép: Illyés Tibor

Bejelentést tesz a parlamentben hétfőn a Mi Hazánk Mozgalom

Képviselői csoportot alakított az Országgyűlésben a Mi Hazánk Mozgalom. Sem anyagi, sem felszólalási lehetőségeik nem bővülnek a lépéssel, amelyről hétfőn tájékoztatják a házelnököt - mondta Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese.

A politikus közölte, lépésükkel csupán azt kívánják kifejezni, hogy "már nem négy magányos farkasként" folytatják a politizálást, hanem egységben, együttműködve, megjelenítve a a mozgalom politikáját.

Dúró Dóra elmondta: mindenféle politikai taktika nélkül döntenek majd arról, mely javaslatokat támogat a törvényhozásban a képviselői csoport. "Szorosabb, politika jellegű együttműködésre nem készülünk egyik párttal sem" - mondta a képviselő.

A csoportban négy, korábban a Jobbik színeiben mandátumot szerzett politikus foglal helyet. Dúró Dórát május végén zárták ki az ellenzéki frakcióból, a Toroczkai László vezette Mi Hazánk megalakulásával annak politikusaként politizál.

Volner Jánost egy hónapja zárták ki a Jobbik képviselőcsoportjából, emiatti tiltakozásul két képviselő - Apáti István és Fülöp Erik - követte őt. A három politikus szerdán jelentette be, hogy a jövőben a Mi Hazánk színeiben politizálnak és kérték felvételüket a pártba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×