eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
A Lehet Más a Politika (LMP) aktivistái a Szél Bernadettnek, a párt miniszterelnök-jelöltjének A korszakváltás elkezdődött címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten, a Blaha Lujza téren 2017. november 17-én.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Felgyorsulhatnak az események az LMP-ben

Sajtóértesülés szerint szétválik az Szél Bernadett által egyszerre betöltött társelnöki és frakcióvezetői pozíció, és az utóbbira már a csütörtöki frakcióülésen érkezhetnek jelölések.

Szél Bernadett lemondásának bejelentése után felgyorsultak az események az LMP-ben - írja a Zoom.hu. A portál úgy tudja, hogy szétválik az eddig Szél által egyszerre betöltött társelnöki és frakcióvezetői pozíció, és az utóbbira

már a csütörtöki frakcióülésen érkezhetnek jelölések, talán el is dől a kérdés.

Az ugyanakkor bizonyos, hogy az utód a pozíciót csak Szél Bernadett távozásával, szeptember 16-tól töltheti majd be ténylegesen. Ennél is később, várhatóan október elején állhat munkába az új társelnök, aki - nem szakítva a hagyományokkal - valószínűleg nő lesz, de

nem biztos, hogy a sokak által esélyesként emlegetett és a logika alapján is annak tűnő Demeter Márta

- írja a hírportál.

Mint arról az InfoStart is beszámolt, Szél Bernadett kedden mondott le az LMP-ben betöltött összes vezetői pozíciójáról, mert igazságtalannak, méltatlannak és politikailag vállalhatatlannak tartja a párt etikai bizottságának nyári döntéssorozatát. Szél Bernadett ugyanakkor közölte, hogy tagja marad a pártnak és a frakciónak is.

Az InfoRádiónak nyilatkozó elemzők szerint radikális átalakulás előtt áll az ellenzéki párt.

Címlapról ajánljuk
Oscarral felérő elismerést kapott a magyar táncművész

Oscarral felérő elismerést kapott a magyar táncművész

Először nyerte el magyar táncművész a balettvilág egyik legrangosabb elismerésének számító Benois de la Danse-díjat: Balázsi Gergő Ármin a legjobb férfi táncos díját kapta megosztva Artyemij Beljakovval, a moszkvai Bálsoj vezető táncosával. A Pygmalion-hatás címmel bemutatott produkcióban nyújtott alakításáért jelölték az elismerésre. Balázsi Gergő Ármin az InfoRádióban azt mondta, arra a legbüszkébb, hogy első magyarként haza tudta hozni ezt a díjat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×