eur:
392.58
usd:
362.72
bux:
72116.14
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta

A Jobbik nem indít saját jelöltet a XV. kerületi időközi választáson

A Jobbik nem indít saját jelöltet a főváros XV. kerületében, szeptember 30-án tartandó időközi polgármester-választáson - tudatta a párt kedden.

Közleményükben azt írták, az Állami Számvevőszék "törvénysértő" bírsága miatt nem tudnak minden időközi választáson jelöltet állítani.

A Jobbik elnöksége kedden arról is döntött, hogy nem támogatják - a több baloldali párt által támogatott - Németh Angéla polgármester-jelöltségét sem, nem tartják őt alkalmasnak a XV. kerületi polgárok képviseletére.

A választást azt követően kellett kiírni, hogy Hajdu Lászlót (DK), a kerület korábbi polgármesterét áprilisban országgyűlési képviselővé választották. A Fidesz-KDNP jelöltje László Tamás lesz; ő 2010 és 2014 között már vezette a kerületet.

A Jobbik a közleményében jelezte, a számvevőszéki bírság miatt tavasszal a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordultak, a párt pénzügyi helyzetének rendezése pedig "folyamatban van".

Címlapról ajánljuk
Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

A Fidesz európai parlamenti képviselője reálisnak tartja, hogy a formálódó Patrióták Európáért pártszövetség a frakcióalapítás feltételeként előírt országszám dupláját, illetve a létszám négyszeresét is teljesítheti. Deutsch Tamás arról is beszélt az InfoRádióban, hogy a frakció a jövő hét elején alakulhat meg, és szerinte az Európai Parlament harmadik vagy negyedik legnagyobb ereje lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×