eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Szavazó a józsefvárosi időközi polgármester-választáson a BVHSZC Bókay János szakközépiskolájában 2018. július 8-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Időközi választás, XV. kerület: nagy ígéretek a kampányhajrára

Visszavennék a kormánypártok a XV. kerület vezetését az ellenzéktől, László Tamás egykori polgármester traumatológiát és egynapos sebészetet ígér a helyieknek. Első számú ellenfele, Németh Angéla a magas részvételben és a józanságban bízik.

Időközi polgármester-választást tartanak vasárnap Budapest XV. kerületében. A kampányhajrára érkezve László Tamás, a kormánypártok jelöltje, korábbi kerületvezető az InfoRádiónak elmondta, a voksolás tétje az, hogy a városrész épülni fog-e vagy visszafejlődik.

"Hogy megmarad-e a tespedt állapot, amikor az itt élők alapélménye, hogy gazdátlan a kerület, ellepi a szemét és a hajléktalanok"

- fejtette ki László Tamás, aki közbiztonságot és köztisztaságot, traumatológiát és egynapos sebészetet ígér a helyieknek. László arra is figyelmeztet, ha ellenzéki támogatottságú, de papíron független riválisa nyerne, "Gyurcsány frakciójába kellene beülnie a Fővárosi Közgyűlésben".

Az InfoRádiónak szintén nyilatkozó Németh Angéla - akit több civil szervezet mellett a Demokratikus Koalíció, az MSZP, a Liberálisok és a Párbeszéd is támogat - úgy vélekedik, ha nem látná a győzelmi esélyt, el sem indult volna.

"Bízom a választók józan ítélőképességében, és hogy minél többen elmennek szavazni"

- fogalmazott Németh, aki hivatalosan a Rászorulókat Támogatók Egyesülete (Ráte) és a Szolidaritás Mozgalom jelöltje.

Az idén április országgyűlési választáson a kormányerők László Tamást indították Hajdu László helyi polgármesterrel, ellenzéki jelölttel szemben, de körülbelül 3 ezer szavazattal alulmaradt. A mostani választáson a két esélyes mellett még egy munkáspárti és egy független, jobboldali jelölt méreti meg magát. A polgármester-választást most azért kellett kiírni, mert így Hajdu - összeférhetetlenség miatt - nem maradhatott tovább a kerület élén. A győztes egy évig maradhat a XV. kerület polgármestere, 2019-ben ugyanis önkormányzati választások lesznek Magyarországon, néhány hónappal az európai parlamenti választásokat követően.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×