eur:
392.65
usd:
362.71
bux:
72132.83
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára (j) expozéját tartja az atomenergiáról szóló törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. június 26-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Komoly vádak érték a jövő évi költségvetést

Az ellenzéki pártok egyike sem elégedett az elfogadott büdzsével.

A jobbikos Z. Kárpát Dániel szerint a jövő évi büdzsé engedi tovább foszladozni a szociális védőháló maradékát és nem ad válaszokat a XXI. századi kérdésekre. „Nem kapnak válaszokat a kivándorolt vagy kivándorlás előtt álló fiatalok, a devizahitel-károsultak, a lakhatási szegénységtől sújtottak, illetve idős, egyedül élő honfitársaink sem” – fogalmazott.

A politikus szerint milliós nagyságrendben maradnak ki a kedvezményezettek közül olyanok, akiknek a megsegítésére lenne forrás a költségvetésben.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője korábban a költségvetés parlamenti vitájában jövőellenesnek nevezte a tervezetet. „Bent ragad abban a múltbéli gondolkodásmódban, amit önök következetesen gyakorolnak” – értékelte a képviselő. „Olyan társadalomfilozófiát követnek, hogy akinek több pénze van, annak jusson több, akinek pedig kevesebb, ők az elosztási rendszerből sokkal kevesebbhez jutnak hozzá, mint azok akiknek amúgy is jobban megy” – tette hozzá.

Az LMP-s Csárdi Antal hasonlóképp látta: „ez a költségvetés szétszakítja a társadalmat a jómódúakra és a szegényekre. Ez a költségvetés nem ad választ semmilyen olyan kérdésre, amivel a magyar társadalom ma szembe néz. Ráadásul a biztonság költségvetésének nevezik és sajnos a biztonság sincs benne garantálva” – fogalmazott.

Varjú László a DK részéről korábban a kiszámíthatatlanság, a bizonytalanság és a toporgás büdzséjének nevezte a tervezetet, Burány Sándor pedig a Párbeszéd képviselőjeként egy igazságtalan ország költségvetésének.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávidnak adott igazat az Ab, új döntést kell hoznia a főpolgármester-választásról a Kúriának

Vitézy Dávidnak adott igazat az Ab, új döntést kell hoznia a főpolgármester-választásról a Kúriának

Az Alkotmánybíróság pénteken hozott határozatában megsemmisítette a főpolgármester-választásról hozott kúriai döntést, így továbbra sem fejeződött be a Karácsony Gergely és Vitézy Dávid közötti versenyfutás Budapest vezetéséért. Az ügyben a Kúriának új eljárást kell lefolytatnia, és új döntést kell hoznia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába érkezett Orbán Viktor, heves reakciókat váltott ki a Putyinnal való találkozó – Háborús híreink pénteken

Moszkvába érkezett Orbán Viktor, heves reakciókat váltott ki a Putyinnal való találkozó – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel találkozott, és kamerák előtt váltottak néhány mondatot. Európai uniós tisztviselők és európai állam- és kormányfők részéről heves kritikák érték a magyar kormányfő oroszországi látogatását. Uniós és tagállami vezetők is kiemelték, az EU soros elnökségét betöltő Magyarország vezetője nem az EU-t képviseli a Putyinnal való tárgyalásokon. Több uniós tisztviselő és például Olaf Scholz német kancellár is azt mondta, a magyar kormány nem tájékoztatta őket előre a tervezett útról. Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szintén kijelentette, Orbán Viktor nem a NATO-t képviseli, ugyanakkor elmondása szerint a katonai szövetséget előre tájékoztatták az utazás tervéről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×