eur:
392.93
usd:
363.15
bux:
72157.74
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Az Országház délutáni napsütésben 2018. május 28-án.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Harminc óra a költségvetésről

Ma kezdi tárgyalni a jövő évi büdzséről szóló törvényjavaslatot az Országgyűlés.

Az általános vita Varga Mihály pénzügyminiszter előterjesztői nyitóbeszédével indul, amely legfeljebb 40 percben hangozhat el. Ezt az Állami Számvevőszék és a Költségvetési Tanács elnökének felszólalásai követik 30-30 percben.

A frakciók vezérszónokai ezután szintén fél-fél órában közölhetik álláspontjukat. A képviselőknek péntekig összesen csaknem harminc órájuk van kifejteni véleményüket a költségvetési javaslatról, a mai ülésnapot nyolc és fél órában, csütörtökön 14 órában, pénteken pedig további négy órában szólalhatnak fel. A büdzséről szóló általános vita pénteken a kormány félórás zárszavával ér véget.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Megjött a hét legjobban várt adata, mutatjuk a tőzsdei reakciókat!

Megjött a hét legjobban várt adata, mutatjuk a tőzsdei reakciókat!

Igencsak felemás munkaerőpiaci adatok érkeztek Amerikából, hiszen amíg az új álláshelyek száma nőtt, addig a munkanélküliség emelkedett, ezeket az adatokat emésztik most a piacok: a közlést követően a dollár esetében láthattunk nagyobb kilengéseket, ezt követően azonban visszatértek az árfolyamok az adatközlés előtti szintre. Eközben az európai tőzsdéken kiváló a hangulat, és Amerikában is pluszos nyitásra van kilátás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×