eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
A járdán, takaró alatt alvó hajléktalan pár lábánál kutyájuk pihen a főváros VII. kerületében, a Madách téren. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Róka László

Alkotmányban tiltaná a hajléktalanságot a Fidesz

A nagyobbik kormánypárt szerint minden hajlék nélküli ember számára van elég szálláshely és munka.

A Fidesz azt kéri a kormánytól, hogy a most zajló alkotmánymódosítási folyamatban teremtsék meg annak jogi feltételeit, hogy ne legyen a jelenlegi formában megengedett az életvitelszerű közterületen tartózkodás.

A kormánypárt arra hivatkozik, hogy minden hajlék nélküli számára biztosított a szálláshely és a munkalehetőség.

Bajkai István, a kormánypárt országgyűlési képviselője szerint ezzel a módosítássál biztosítani lehetne, hogy a várost mindenki egyformán, igazi otthonaként tudja használni.

A Fidesz politikusa évtizedes problémaként jellemezte, hogy sokan életvitelszerűen használják a közterületeket, ami a közbiztonsági és közegészségügyi veszélyek mellett megterhelő a városban élőknek.

A Fidesz szerint az állam és az önkormányzatok kiterjedt támogatási rendszert biztosítanak, például nappali és éjszakai szálláshelyeket és egyéb ellátási formákat azoknak, akiknek az élete elnehezült és nem tudnak saját otthonban lakni.

Bajkai István úgy véli, hogy a közmunkaprogram mindenki előtt megnyitotta a munkavállalás lehetőségét, így bárki gondoskodni tud megfelelő szállásról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×