eur:
395.32
usd:
368.55
bux:
71546.57
2024. július 2. kedd Ottó
Szingapúr, 2018. június 11.Mike Pompeo amerikai külügyminiszter sajtótájékoztatót tart Szingapúrban 2018. június 11-én. Donald Trump amerikai elnök június 12-én találkozik Kim Dzsong Un elsőszámú észak-koreai vezetővel a szingapúri Sentosa szigetén található Capella Hotelben. A történelmi jelentőségű összejövetel során először ül tárgyalóasztalhoz hivatalban lévő amerikai elnök az észak-koreai vezetővel. (MTI/AP/Susan Walsh)
Nyitókép: Susan Walsh

Pompeo: Amerika csak a teljes leszerelést fogadja el

Csak a teljes nukleáris leszerelést fogadja el eredményként az Egyesült Államok – mondta az amerikai külügyminiszter az Egyesült Államok elnöke és Észak-Korea vezetője között, hamarosan Szingapúrban kezdődő csúcstalálkozót megelőzően.

Az amerikai diplomácia legfőbb célja nem változott – húzta alá a közelgő találkozó helyszínén, Szingapúrban tartott sajtótájékoztatóján Mike Pompeo amerikai külügyminiszter.

Csak a teljes, ellenőrizhető és visszafordíthatatlan nukleáris leszerelést hajlandó elfogadni az Egyesült Államok

– fogalmazott a politikus.

A kérdésre, hogy a Dél-Koreában állomásozó amerikai csapatok kivonása szóba fog-e kerülni a csúcstalálkozón, Pompeo nem adott egyértelmű választ. Először azt mondta, hogy nem fog részletekbe bocsátkozni, később azonban leszögezte, hogy

az Egyesült Államok kész egyedülálló és példátlan biztonsági garanciákat adni Észak-Koreának.

Az amerikai külügyi tárca vezetője aláhúzta, hogy a Phenjan elleni szankciók Észak-Korea teljes nukleáris lefegyverzéséig érvényben maradnak. Ha pedig a diplomácia kudarcot vall, akkor szigorítják a szankciókat – tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×