eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Pánik Szentgotthárdon

Pánik Szentgotthárdon

A határ menti város az éves költségvetésének több mint a felét elveszíti, ha az Opel bezárja a helyi gyárát.

Az új tulajdonos PSA és az Opel vezetése a héten csütörtökön mutatja be az Opel nyereségessé tételének és a konszern szerkezetébe integrálásának hároméves tervét. Az egyelőre nem tudni, melyek lesznek a pontos lépések, de korábban kiderült, hogy az Opel szentgotthárdi üzemében elbocsátások volt, és az év végéig az összes kölcsönzött munkaerőtől megválnak a kevés megrendelés miatt.

 Konkrétum még nincs, de a Nyugat.hu szerint közben a szentgotthárdi önkormányzat is vészforgatókönyvet készít. Az Opel-gyár ugyanis közel 1,5 milliárd forint iparűzési adót fizet évente, ez pedig több mint fele a város - 2,6 milliárdos - éves költségvetésének. A hírek szerint a legutóbbi testületi ülésen azon vitatkoztak, milyen helyi adót kellene megemelni vagy bevezetni, hogy a kieső iparűzési adót pótolják.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×