eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Folytatódik a nagy budapesti uszodarejtély

Folytatódik a nagy budapesti uszodarejtély

Egyelőre sem a felújított Császár-Komjádi Sportuszodát, sem a Tüskecsarnokot nem használhatja a sportolni vágyó nagyközönség, holott szeptemberre ígérték a nyitást. A Hajós Alfréd Uszoda viszont pénteken megnyitott.

Az InfoRádió még augusztus elején számolt be arról, hogy a nyári vizes és masters világbajnokság után várhatóan szeptembertől a lakosság és a sportuszodába járó úszóiskolák is használják majd a Császár-Komjádi sportuszodát, több más, a vizes vb-re készült létesítmény, köztük a Duna Aréna mellett.

Szerkesztőségünknek azt is megerősítették, hogy utóbbi két létesítményt ősztől várhatóan a Nemzeti Sportközpontok üzemelteti. Az InfoRádió éppen ezért megkereste a szervezetet, hogy ismét tájékozódjon a létesítmények megnyitásáról. Azt a tájékoztatást kaptuk, hogy "a lakossági medencehasználat kezdetének várható idejéről - a világbajnokságok utáni átszerelési munkák, illetve a sportszakmai egyeztetések lefolytatása után – a honlapjukon tájékoztatják a nyilvánosságot".

A margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodában viszont már sportolhat a nagyközönség is 

péntek reggel hat órától, és megkezdődtek az edzések is.

A Tüskecsarnok uszoda Facebook-oldalán annyi olvasható, hogy előreláthatóan még nem pontosított a lakossági medencehasználat biztosításának ideje, de amint megszületnek a hivatalos lakossági nyitvatartási időpontok, ezt azonnal tudatják.

A hvg.hu is kérdéseket tett fel a nyitás várható idejéről a Nemzeti Sportközpontoknak. De szerkesztőségük hasonló tájékoztatást kapott, mint az InfoRádió a Császár-Komjádi Uszoda tervezett megnyitásáról. Eszerint a lakossági medencehasználat kezdetének várható idejéről – a sportszakmai egyeztetések lefolytatása után – a Tüskecsarnok is a honlapján és a Facebook-oldalán értesíti majd a sportolni vágyókat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 7. 10:51
×
×
×
×