eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

A lengyel államfő lesz az október 23-i ünnepség díszvendége

Andrzej Duda lengyel államfő lesz az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének hatvanadik évfordulóján tartandó magyarországi ünnepség díszvendége - jelentette be az eseménysorozatot szervező emlékbizottság hétfői ülése után az emberi erőforrások minisztere, a testület elnöke.

Balog Zoltán elmondta: eddig 283 település nyert el pályázati forrást az évfordulóhoz kapcsolódóan rendezvényre vagy emlékhely kialakítására.

Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum alapító főigazgatója, a testület társelnöke az eseményen elmondta: eddig 1094 pályázatot értékelt ki az emlékbizottság, s ezek közül 725-öt részesítettek támogatásban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×