eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba

Toplistás lett a mérnök-informatikus képzés is

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási pótfelvételi ponthatárokat. A 8305 pótfelvételiző közül 5648-an kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben.

A pótfelvételi eljárásban alapképzésre 3592, felsőoktatási szakképzésre 1008, osztatlan mesterképzésre 469, mesterképzésre pedig 579 jelentkezőt vettek fel.

A több mint nyolcezerháromszáz jelentkező csak egy szakra és egy intézménybe jelentkezhetett, valamint néhány kivételtől eltekintve csak önköltséges képzésekből választhatott. A most megállapított ponthatárok nagyrészt azonosak, ám egyes esetekben magasabbak voltak, mint az általános eljárásban megállapított követelményszint.

"A legnépszerűbb szakok az eljárás során mind a jelentkezés, mind a felvettek alapján az a gazdálkodás ás menedzsment, a kereskedelmi marketing, a pénzügyi számvitel, a jogász szakok, illetve még bekerültek a top-szakok közé a mérnök-informatikus, a csecsemő és kisgyermek-nevelő, a gépészmérnök szakok is" - mondta Pethő Judit, az Oktatási Hivatal Felsőoktatási Felvételi Főosztályának vezetője.

A jelentkezők a felvi.hu-n tekinthetik meg a ponthatárokat és amennyiben megadták telefonszámukat sms-ben is értesítették őket az eredményről. A felvettek az Oktatási Hivatal közleménye alapján a felsőoktatási intézményektől kapják meg a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos teendőkről szóló értesítést.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Az évente megépülő húszezer új lakás nagyon elenyésző szám a négy és fél milliós országos lakásállományhoz képest – mondta az InfoRádióban az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója. Nagy Gyula arról is beszélt, hogy az otthonfelújítási programban a nyílászárócsere a legolcsóbb beruházás, a homlokzati és födémszigetelés viszont jelentős kiadásokkal jár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×