eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Orbán Viktor nem focizik

Levélben válaszolt Orbán Viktor a Ferencváros szurkolói által július végén írt petícióra; ebben visszautal a csapat új stadionjának avatásakor elmondott beszédére, és leszögezi: nem szól bele az FTC vezetésével kapcsolatos kérdésekbe - tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője kedden az MTI-t.

A sajtófőnök által hozzáférhetővé tett levélben Orbán Viktor teljesen természetesnek nevezi, hogy a drukkerek szívükön viselik szeretett csapatuk sorsát.

"Ahhoz azonban, hogy a magyar labdarúgás előbbre lépjen, és hasonló sikereket arasson klubszinten is, mint amilyet a nemzeti válogatottunk ért el, elsősorban összefogásra van szükség" - fogalmazott a miniszterelnök.

"Magyarország miniszterelnökeként továbbra is tartom magam ahhoz, amit a Ferencváros új stadionjának avatásán mondtam. A Ferencvárosi Torna Club vezetésével kapcsolatos kérdésekbe pedig, ahogyan korábban, most sem szándékozom beleszólni" - folytatódik a levél, melyet a kormányfő azzal zárt: "Legyen erkölcs, erő, egyetértés!".

Ferencvárosi szurkolók július 30-án fordultak petícióval a miniszterelnökhöz, a "jelenlegi szurkolókat érintő fenntarthatatlan és felesleges szabályozás" ellen tiltakozva és Kubatov Gábor klubelnök távozását követelve.

A kormányfő a 2014 augusztusában tartott stadionavató beszédében úgy fogalmazott, az egész ország számára nagy ennek az eseménynek a napja, mégis elsősorban a fradistáké, akiknek nagysága előtt még azok is megemelik a kalapjukat, akiknek nem "zöld-fehér vér" folyik az ereiben.

A miniszterelnök beszédében többek között nagyrabecsülését fejezte ki a fradistáknak a "Fradi-szívért", amely szavaival élve mindig nemzeti, piros-fehér-zöld színű is volt. Köszönetet mondott a fradistáknak azért, hogy "a magyar nemzet szabadságát és függetlenségét a legnehezebb kommunista időkben is megőrizték és évtizedekig tartották a lelket a magyarokban".

Orbán Viktor szintén köszönetet mondott az építkezésben résztvevőknek és háláját fejezte ki az ország valamennyi polgárának, hogy az új stadiont négy évvel azután sikerült felépíteni, hogy "Magyarország a csőd szélén tántorgott".

"Megmutatták, hogy a magyarok sosem adják fel" - jelentette ki, végül köszönetet mondott a fradistáknak azért is, hogy fenntartották a világ egyik legnagyobb sportklubját.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×