eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Kevesebb jegy kelt el a mogyoródi futamra - lapszemle

Duplájára ugrik a nyári kánikulában az ásványvizek és az alkoholmentes italok értékesítése – írja a Magyar Idők. Ismét meghirdette a Malév felszámolója a légitársaság egyik utolsó vagyonelemét – írja a Népszabadság.

Feszített menetrend, állandó túlóra és sok esetben méltatlan munkakörülmények – a Magyar Nemzetnek nyilatkozó szakszervezeti vezetők erre vezetik vissza a tömegközlekedésben tapasztalható magas fluktuációt. A MÁV-nál körülbelül 600 szakember hiányzik, csak a pályafenntartásban 360 fő. A BKV-nál a HÉV, a metró és a villamosvezetőből van hiány, de buszvezetőt is folyamatosan keresnek a cégnél.

A Népszabadság értesülése szerint az első körben 4 és fél milliárd felértékelt Pápai Húsüzem megvásárlására csupán egyetlen 110 millió forintos ajánlat érkezett, ezért a 2 fordulóban már csak 3,6 milliárdos irányáron hirdette meg a felszámoló az üzemet, a telephelyet és az állatállományt is magába foglaló portfóliót. Erre már két vevő is jelentkezett: a legmagasabb árajánlat 1 milliárd forint.

Duplájára ugrik a nyári kánikulában az ásványvizek és az alkoholmentes italok értékesítése – írja a Magyar Idők. A lapnak nyilatkozó áruházláncok többsége a 3 nyári hónapban az éves ásványvíz forgalom 30-35 százalékát bonyolítja le. De szénsavas üdítőből is sok fogy, az éves piaci árbevétel 5 milliárd forint körül mozog.

Különféle alkalmakra önkormányzati pénzen tartott állófogadásokat esetenként akár több mint 1 millió forintért a zuglói polgármester – írja a Magyar Idők. A PM-es Karácsony Gergely a kerület 80. születésnapját süteményosztással ünnepelte több mint 1 millió forintból, de hasonló tételek mentek el a zuglói karácsonyi rendezvényekre is.

Az otthoni hospice-ellátás elrendelésének egyszerűbbé tételével csökkentené az ágyhiányt a kormány – értesült a Magyar Nemzet. Magyarországon jelenleg 200 hospice ágy áll rendelkezésre, de a WHO szerint 500-ra lenne szükség. A kormány a hiányt az otthoni ellátás erősítésével kezelné.

A tavalyinál időarányosan 8-10 %-kal kevesebb jegy kelt el a jövő hétvégi mogyoródi Forma-1 futamra – tudta meg a Világgazdaság. A lap emlékeztet arra, hogy a labdarúgó Európa-bajnokság és a nyári olimpia elszívó ereje már az osztrák és a német futamon is érezhető volt.

Ismét meghirdette a Malév felszámolója a légitársaság egyik utolsó vagyonelemét – írja a Népszabadság. A 3,7 milliárdos, eddig egy orosz bank által visszatartott követelésre augusztus elsejéig lehet ajánlatot benyújtani.

5 hónap alatt több mint 160 millió forint jövedelem ütötte a markát azoknak az alkalmi gyűjtögetőknek, akik csigát, gombát vagy más növényt szednek az erdőben – cikkez a Magyar Idők. Év eleje óta a NAV a korábbinál kedvezőbb feltételeket határoz meg a gyűjtögetők számára.

Körülbelül 80-100 ezer kereskedelmi dolgozót érint hátrányosan az, hogy a kormány a közeljövőben nem lép sem a 100%-os vasárnapi bérpótlék, sem a havi 2 szabad vasárnap bevezetése ügyében – tudta meg a Magyar Nemzet. A kabinet legkorábban ősszel tárgyalhat a szakszervezetekkel, így bármilyen változást csak januártól vezethetnek be.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×