eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Jelentős fejlesztések kezdődnek három magyar-ukrán határállomáson

Három magyar-ukrán határállomáson kezdődnek fejlesztések egy 7,6 millió euró (több mint 2,4 milliárd forint) költségvetésű uniós program segítségével - közölte a Belügyminisztérium (BM) pénteken az MTI-vel.

A beruházás keretében december 6-áig a beregsurányi-asztélyi közúti határátkelőhelyen rendészettechnikai és informatikai eszközöket telepítenek, a záhonyi-csapi határállomáson közös kapcsolattartási szolgálati helyet hoznak létre, nyelvi és szakmai képzéseket indítanak, a tiszabecsi-tiszaújlaki határátkelőhely magyar oldalán lecserélik az útlevélkezelő fülkéket, Tiszaújlaknál (Vilok) pedig ideiglenes vízi átkelőhelyet alakítanak ki.

A beregsurányi határátkelőhelyen emellett kamionterminált építenek, az erre vonatkozó közbeszerzési eljárást a megyei rendőr-főkapitányság bonyolítja le. A terminál kivitelezését a magyar kormány 330 millió forinttal támogatta - tájékoztatott a BM.

A fejlesztés a Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna Európai Szomszédsági és Partnerségi Eszköz (ENPI) Határon Átnyúló Együttműködési Program Hatékony és biztonságos határ Magyarország és Ukrajna között című projektjének keretében zajlik. A programban az Országos Rendőr-főkapitányságon mint vezető partneren kívül a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, az Ukrán Állami Vámszolgálat, az Ukrán Állami Határőrizeti Szolgálat és a csapi vámszolgálat vesz részt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Érik a katasztrófa a világ egyik legszegényebb államában – Országoknak is okozhat függőséget a kábítószer

Érik a katasztrófa a világ egyik legszegényebb államában – Országoknak is okozhat függőséget a kábítószer

A 2021-es hatalomátvétel után az afganisztáni tálibok szinte azonnal megkezdték az ország mákmezőinek felszámolását. A radikális szunnita kormány főleg vallási meggyőződésből hirdetett háborút a kábítószerek ellen, egy valamit azonban nem vettek figyelembe: az ópium az ország gazdaságának gerincét adta, a kereskedelem felszámolásával pedig a vidéki afgánok milliói vesztették el megélhetésüket. Nézzük, mekkora ütést szenvedett el a világ egyik legszegényebb országa a radikális döntés meghozatala után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×