eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Multifunkciós városnegyed lesz a Kopaszi-gátból

Lakó-, és irodaépületek, vasúti megálló, és a budapesti olimpia médiaközpontja is helyet kap majd a Kopaszi-gáton. A beruházó hamarosan ismerteti a terveket.

Lakó-, és irodaépületek, vasúti megálló, és a budapesti olimpia médiaközpontja is helyet kap majd a Kopaszi-gáton. A beruházó hamarosan ismerteti a terveket.

A Market Zrt. közleménye szerint a fővárosiak továbbra is használhatják a Kopaszi-gáton lévő parkot, az eddig használaton kívüli területeken pedig lakó- és irodaövezet kialakítását tervezik. A Zrt. leányvállalata, a Property Market 2015-ös megalakulása óta dolgozik az ingatlanfejlesztési terveken.

A Napi.hu még korábban hívta fel a figyelmet arra, hogy az olimpia miatt a terület a kormánynak is fontos. A MOB megrendelésére készült, a 2024-es budapesti olimpia rendezéséhez készített megvalósíthatósági tanulmány szerint ugyanis a Kopaszi-gátnál új vasúti megállóhelyeket alakítanának ki az elővárosi vasúti közlekedés fejlesztésének részeként. A Kopaszi-gáton működne emellett az olimpiai médiaközpont is, de itt lenne az ideiglenes helyszíne a triatlon úszás versenyszámainak is.

A HVG múlt héten írt arról, hogy a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá nyilvánította a Kopaszi-gáton zajló 200 milliárd forintos ingatlanberuházást, az erről szóló határozat pedig már meg is jelent a Magyar Közlönyben. Ezzel a minősítéssel a fejlesztőknek lehetőségük nyílik arra, hogy terveikről ne kérjenek ki építészeti vagy településképi véleményt, ha pedig mégis erre kényszerülnek, akkor azt gyorsított eljárásban nyolc nap alatt el tudják intézni.

Az 56 hektáros ingatlan egy portugál konzorciumtól január elején került Garancsi István egyik cégének, a Market Zrt. leányvállalatának tulajdonába. Az ügyletbe május elején beszállt egy katari befektető. A luxemburgi bejegyzésű társaság kereskedelmi ingatlanok és hotelek fejlesztésével foglalkozik, tulajdonosa a Figyelő információi szerint a katari királyi családhoz köthető. Portfoliójában több ötcsillagos szálloda és irodaépület is megtalálható világszerte.

Év elején Árendás Gergely, a Property Market Kft. ügyvezető igazgatója egy közleményben részletezte azt, hogy "a Kopaszi-gát Budapest egyik legkedveltebb rekreációs célpontja. Kitért arra is, hogy a terület az 1-es villamosvonal bővítése és a 4-es metró átadása után még inkább bekapcsolódott a főváros vérkeringésébe, Duna-közeli adottságának köszönhetően egy új, multifunkciós városnegyed alakítható itt ki.

A Property Market Kft. megkeresésünkre most azt közölte, hogy a beruházás részleteiről jövő héten egy sajtótájékoztatón számolnak be.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 7. 10:51
×
×
×
×