eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Mégis épülhet hipermarket a Széll Kálmán térnél - lapszemle

A következő hetekben dönt a kormány a Magyar Honvédség önkéntestartalékos-rendszerének fejlesztéséről – értesült a Magyar Nemzet minisztériumi forrásból. Tömeges halpusztulást okozó szennyező anyag került tegnap a fóti Shell benzinkútról a Mogyoródi-patakba, ezen keresztül pedig bejutott a Károlyi István Gyermekközpontban található tóba is – írja a Magyar Idők.

A következő hetekben dönt a kormány a Magyar Honvédség önkéntestartalékos-rendszerének fejlesztéséről – értesült a Magyar Nemzet minisztériumi forrásból. Az illetékes tárca adatai alapján egyébként jelenleg ezen állomány nagy részét az idősebb korosztályhoz tartozó tisztek alkotják, kérdés, hogy mi lesz most a szerepük a honvédelmi miniszter koncepciójában.

Tömeges halpusztulást okozó szennyező anyag került tegnap a fóti Shell benzinkútról a Mogyoródi-patakba, ezen keresztül pedig bejutott a Károlyi István Gyermekközpontban található tóba is – írja a Magyar Idők. A Pest megyei település polgármestere szerint nem ez az első eset, hogy az üzemanyagtöltő állomásról szennyeződés jutott a vízbe.

A plázastop ellenére Lidl hipermarket épülhet a Széll Kálmán tér közelében, a Csalogány utcában, noha az illetékes hatóság tavaly elutasította a tervet – olvasható a Népszabadságban. A közvélemény úgy tudja, hogy szinte lehetetlen 400 négyzetméteresnél nagyobb új kereskedelmi üzletet létesíteni, ám a lap szerint a valóságban az Orbán-kormány nem a plázaépítést tiltotta meg, hanem jelentős korrupciós kockázatú engedélyezési szisztémát alkotott.

Tíz százalékkal emelkedett a családi csődvédelem rendszerébe bekapcsolódók száma az utóbbi egy hónapban, ezzel május közepéig 385 család használta ki az adósmentő lehetőséget – közli a Magyar Idők. A családi csődvédelmet 2015-ben iktatta a jogrendbe a törvényhozás, ám a korábbi időszakban a vártnál kevesebben éltek a lehetőséggel.

A Népszabadságban arról olvashatnak, hogy nem rendítette meg a Puskás Akadémia mögött felsorakozó cégeket, hogy a klub búcsút intett az első osztálynak. A felnőtt futballcsapat támogatói közül csak a Strabag adta jelét annak, hogy nem erre a teljesítményre számított.

Tizenegyre nőtt azoknak a fogászatoknak a száma, amelyekről a Magyar Nemzet kiderítette, hogy bár összesen több mint 300 millió forintos uniós támogatást nyertek, a valóságban nem működnek. Azon a hat dorogi fogászaton kívül, amelyekről korábban beszámolt a lap, Szolnokon kettő, Balatonalmádiban pedig három olyan rendelő van bejegyezve, ahol nincs szolgáltatás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×