eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál

Felszentelték Veresegyház új katolikus templomát

Felszentelték Veresegyház új katolikus templomát, a Szentlélek templomot szombaton.

Az ünnepségen Beer Miklós váci megyéspüspök kiemelte: míg Nyugat-Európában templomokat zárnak be, Magyarországon új templomok épülnek, ez büszkeséggel tölthet el mindenkit.

"Magyarország jó úton jár" - tette hozzá. A megyéspüspök szólt arról is, hogy egy új templom minden egyházközség számára új lendületet ad, de az egész település is új életkedvet nyer.

Pásztor Béla, a település független polgármestere arra hívta fel a figyelmet, hogy nemcsak a templom épült meg, hanem új parókiát is építettek, "láthatóvá" vált az egyház által fenntartott idősek napközi otthona és az építkezés sürgetővé tette a tájház megújítását is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Dani Rodrik: Paradigmaváltás kell a gazdasági problémáink megoldásához

Dani Rodrik: Paradigmaváltás kell a gazdasági problémáink megoldásához

A mainstream közgazdasági gondolkodásban bekövetkező paradigmaváltások általában új válaszokat igénylő válságokat kísérnek, mint ahogy az történt például a stagfláció – alacsony növekedéssel és magas inflációval – jellemzett időszak után, amely a fejlett gazdaságokat sújtotta az 1970-es években. Ez ismét bekövetkezhet, mivel a liberális demokráciák azzal szembesülnek, hogy a közvélemény bizalmatlan azzal kapcsolatban, hogy képesek-e szolgálni a polgárokat és kezelni a jövőnket fenyegető számos válságot, kezdve a klímaváltozástól az elviselhetetlen egyenlőtlenségeken át a súlyos globális konfliktusokig.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×